Muğla

Gökova Körfezi’nin imara açılacağı iddiaları

13:41 01 Nisan 2018
Gökova Körfezi’nin imara açılacağı iddiaları

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Gökova Körfezi’nin imara açılacağı iddialarına tepki göstererek, “Bölgede betonlaşmaya göz yuman CHP’li yerel yönetimlerden sahip olduğumuz doğal güzellikleri koruyacağız ve bölgede betonlaşmaya ve ranta izin vermeyeceğiz." dedi.

Öztürk, Menteşe ilçesine bağlı Yerkesik Mahallesi'nde muhtarlar ve AK Parti mahalle başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 16 yılldır bölge insanı için yürüttükleri çalışmaları anlattı.

Gökova Körfezi'nin cennet olduğunu ve burayı imar rantından korumanın görevleri olduğunu dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

"Muğla’nın doğal güzelliklerini sahip olduğunuz yerel yönetimler aracılığı ile ranta kurban edeceksin, güzelim Datça’nın, Bodrum’un doğal güzelliklerini, Palamutbükü’nde, Mesudiye’de yeşili katledileceksin oradaki imar talanını ve o rantı görmeyeceksin sonra da kalkıp kamuoyunu yalan haberlerle kandırmaya çalışacaksın. Böyle bir şey olamaz."

Öztürk, Bodrum Mumcular'da CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesince 10 bin ağacın kesilmek istendiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

“Orada 9 bin ağacı biz kurtardık. O ağaçlar kesilirken hiç ses çıkarmayacaksın orada kesilen ağaçlar yeşil değil mi? Orada CHP’li belediyenin yaptığı doğa katliamı değil mi? Menteşe ilçesindeki Kışla Parkı’nın oradaki ağaçları katledip kestiğin ağaçların yerine ucube bir bina yapacaksın, senin yaptığın doğa katliamı değil mi? “ diye konuştu.

- "Haberler gerçeği yansıtmıyor"

"Gökova Körfezi, Marmaris, Ula ve Menteşe bölgelerindeki sit alanlarının Bakanlar Kurulu kararıyla daraltıldığı" yönündeki haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Öztürk, şunları söyledi:

“Gökova Körfezi’nin imara açıldığını iddia eden belediye başkanlarına soruyorum. Bu bölgede kestiğiniz bir tane ruhsat var mı? Varsa açıklayın, yoksa niye yalan söylüyorsunuz bu millete. Biz olduğumuz sürece biz milletin ortak değerlerini ranta kurban ettirmeyeceğiz. Bölgede betonlaşmaya göz yuman CHP’li yerel yönetimlerden sahip olduğumuz doğal güzellikleri koruyacağız ve bölgede betonlaşmaya ve ranta izin vermeyeceğiz. CHP’li yerel yönetimlerden de Muğla’yı ve Gökova’nın koylarını koruyacağız.”

Öztürk, "sit alanlarının daraltıldığı, doğal alanların ranta açıldığı" şeklindeki tüm ifadelerin siyasi ranta yönelik olduğunu dile getirerek, Gökova Körfezi'nde daha önce 36 bin 282 hektar olan sit alanının 44 bin 21 hektara yükseltildiğini söyledi.

Toplantıya AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Menteşe İlçe Başkanı Tamer Topal da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.