Muğla

Avukatlar Günü

14:43 05 Nisan 2018
Avukatlar Günü

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Marmaris'te avukatlar Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gün dolayısıyla Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Tan, Cumhuriyet Savcı Ozan Adalı ve Hakim Mikail Demir ile Marmaris Adliyesindeki Muğla Barosu Temsilciliğini ziyaret etti.

Tan, ziyaretinde yaptığı konuşmada, yargının olmazsa olmaz üç ayağından birinin savunma makamı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hakimler, savcılar ve avukatlar, yargının tamamlayıcı unsurlarıdır. Yargıdaki bu üçlü sac ayağı, çağlar boyunca büyük deneyimler soncu ortaya çıkmıştır. Gerçeğin ortaya çıkarılması için yapılan yargılamada, bu üçlü sac ayağı hak ve özgürlüklerin de teminatıdır. Avukatlarımızın bu süreçte her türlü fedakarlıktan kaçınmadan yargılama safahatına büyük ışık tutan ve savunmanın en kutsal bireyleri olarak bu değerli gününüzün en içten dileklerimle kutluyorum."

Muğla Barosu Marmaris Temsilcisi Ayşe Dicle Ünlü de toplum yaşamı için vazgeçilmez önemdeki adaletin, gerçek anlamda sağlanabilmesinin tek yolunun, adalet aranan yerin, hukukun üstünlüğünü benimsemiş bir hukuk devleti olması olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.