Muğla

Muğla'da "Oyunlarla Kültürümü Yaşatıyorum" projesi

16:25 11 Nisan 2018
Muğla'da "Oyunlarla Kültürümü Yaşatıyorum" projesi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, "Oyunlarla Kültürümü Yaşatıyorum" projesi kapsamında öğrenciler, unutulmaya yüz tutmuş oyunlarla eğlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı projesi kapsamında, Marmaris ilçesindeki farklı okullarda eğitim gören 200'e yakın öğrenci, eski oyunları yaşatmak için bir araya geldi.

İlkokul ve ortaokul öğrencileri, Beldibi Mahallesi futbol sahasında düzenlenen topaç çevirme, halat çekme ve çuval oyunu gibi eski oyunları oynamanın keyfini yaşadı.

Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluklarında topaç çevirme, halat çekme ve çuval oyunu oynayarak büyüdüklerini söyledi.

Günümüz çocuklarının bu oyunları oynamadan büyüdüğüne dikkat çeken Aldoğan, "İlçemizde de bakanlığımızın projesi sayesinde çocuklarımız oyun oynadı. Öğrenciler, hayatlarında ilk defa topaç çevirdiklerini, halat çekme oyunu oynadıklarını söylediler. Projenin amacına ulaştığını gördük. Çocuklarımızın bu projeden sonra da bu oyunları oynamasına devam edeceğiz. Çocuklarımız çok mutlu oldu." diye konuştu.

Yarışlarda, topaç çevirmede Orhaniye İnci Narin Yerlici Ortaokulu öğrencisi Efe Yüksel, çuval yarışında Çağdaş Bilim Ortaokulu öğrencisi Yusuf Turhan birinci, halat çekmede birinci Çetibeli Ali Fikret Bilgin Ortaokulu takımı oldu.

Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.