Muğla

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

12:39 23 Nisan 2018
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Muğla'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Muğla'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çelengi sunuldu.

Buradaki programın sona ermesinin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Muğla Valisi Esengül Civelek'in koltuğuna Dumlupınar ilk ve ortaokulu 4. sınıf öğrencisi Emin Emre Asyalı oturdu.

Asyalı, öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, dünyada çocuk bayramı olan ve bunu dünya çocuklarına armağan eden bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Asyalı, çocukların daha rahat geniş alanlarda oyun oynayabilmesi için yeni alanların yapılması ve verilen ev ödevlerin azaltılmasını istedi.

Vali Civelek de Asyalı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel olarak hazırlattırdığı Muğla Valisi Emin Emre Asyalı kartviziti ile kalem takımı hediye etti.

Buradaki programın ardından kutlamalar, Menteşe Emirbeyazıt ilkokulunda devam etti.

Törene Muğla Valisi Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, siyasi patilerin il başkanları öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, 23 Nisan günü aziz Atatürk tarafından milletin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek nesil olarak görülen çocuklara bayram olarak armağan edildiğini söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olduğunu belirten Ekinci, "Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değeri ve duyduğu güveni göstermek adına, TBMM'nin açıldığı gün olan 23 Nisan'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan etmiştir." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle öğrencilerin hazırladığı şiir, dans, halk oyunları etkinlikleri gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.