Muğla

"Mutlu Aile, Başarılı Çocuk" konferansı

13:47 01 Mayıs 2018
"Mutlu Aile, Başarılı Çocuk" konferansı

Muğla Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Muğla Kadın Aile Gençlik Merkezi Derneği iş birliğiyle Huzura Er, Huzur Ver Projesi kapsamında “Mutlu Aile, Başarılı Çocuk” konulu konferansı düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen “Mutlu Aile, Başarılı Çocuk” konulu konferansın açılışında saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu ve ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, açılışta yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen, aile eğitimlerinin bir parçası olan Huzura Er, Huzur Ver Projesi kapsamında düzledikleri konferansın hayırlı olmasını diledi.

Muğla Kadın Aile Gençlik Merkezi Derneği Başkanı Sevdegül Çekiç de kaybolmaya yüz tutmuş değerleri canlandırmak, sosyal ve kültürel faaliyetler açısından özellikle aileye yönelik eğitim faaliyeti yürütmek için çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Proje kapsamında bugüne kadar, aile eğitim seminerleri, ergen ebeveyn eğitimi, değerler eğitimi verildiğini anlatan Çekiç, şunları söyledi:

"Bunun yanında Arapça, Kur’an-ı Kerim, Osmanlı Türkçesi, işaret dili, minyatür kursu, hat kursu, tezhip kursu ve ebru kursları düzenlendi. Sosyal faaliyetler olarak kitap okuma etkinliği, manevi kültür gezisi ve Çanakkale gezisi düzenlendi. Toplantı ve etkinlikler kapsamsında ise engelli birey ve ailelerine yönelik manevi destek ve toplantılar gerçekleştirdik."

Konuşmaların ardından iletişim uzmanı eğitimci yazar Canten Kaya tarafından başarılı çocuğun yetişmesi nde ailelerin etkisi ve rolü anlatıldı.

Konferans sonunda proje kapsamında aile eğitimine katılanlara belgeleri Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından verildi.

Programı, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İlkay Türkoğlu ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler de takip etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.