Muğla

Anneler çocuklarıyla kitap okuyor

13:27 10 Mayıs 2018
Anneler çocuklarıyla kitap okuyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde anneler, sabah okul kütüphanesinde akşam da evde çocuklarıyla kitap okuyor.

İlçeye yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Selimiye Mahallesi'ndeki Selimiye Şükrü Tugay İlk ve Ortaokulu yönetimi, okul kütüphanesini annelere açarak çocuklarıyla kitap okuma saati düzenliyor.

Anneler çok memnun kaldıkları uygulamayı bir adım daha geliştirerek eve taşıdı, eşleri ve çocuklarıyla her çarşamba akşamı bir saat ailecek kitap okumaya başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, annelerin motivasyonuna katkıda bulunmak için ailelere projeye katılım sertifikası verdi.

Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlük olarak kütüphaneye çeşit kazandırmak için destekte bulunacaklarını söyledi.

Annelerin çocuklarıyla haftanın üç günü zenginleştirilmiş kütüphanede okuma etkinliği gerçekleştirdiğini aktaran Aldoğan, "Anneler ve çocuklar okuyor. Akşamları da ailecek kitap okuyorlar. Bu proje beni çok heyecanlandırdı. Okuyan annelere de motivasyonu artırmak adına sertifika verdik." dedi.

Aldoğan, bu projeyi bütün ilçeye yaymak istediklerini ifade ederek, "Amacımız kelimeleri az kullanan çocuklarımızın, akıllı telefonlarda oyun yerine okuyan bir nesil yetiştirmek. Okuyan, konuşan ve anlatan bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bunu da sözle değil, hal ile göstererek bütün Marmaris'e yaymak istiyoruz." diye konuştu.

Okul Müdürü Turgay Kaçar da kütüphaneyi velilerin hizmetine sunduklarını, geliştirdikleri proje ile ders saati bitiminde haftanın 3 günü annelerin çocuklarıyla okuma saati düzenlediklerini anlattı.

Annelerin çocuklarıyla okuma azmini ortaya çıkardıklarını vurgulayan Kaçar, "Okuma saati okuldan köye taştı. Evde artık aileler kitap okuyor. Bütün Selimiye kitap okuyor." ifadelerini kullandı.

Selimiye Muhtarı Şenol Deniz ise mahalle okullarının çok güzel proje başlattığını, mahalle sakinlerinin de evlerinde okumaya başladığına dikkati çekti.

Deniz, şunları söyledi:

"Bu projeyle gurur duyuyoruz. Selimiye okuyor. Nüfusumuzun 15 katı yazın turist ağırlıyoruz. Selimiye'nin nüfusu bin 300. Biz yazın 15 bin kişiyi ağırlıyoruz. Burası çok elit misafirlerin geldiği bir köy. Selimiye köyümüzde misafirler memnun ayrılıyor. Şimdi altyapı projemiz onaylandı. Su projemiz onaylandı. Okuyan bir köy olduk, burayı çiçek bahçesine çevireceğiz."

Anne Cennet Onat da çocuklarına okuma alışkanlığını kazandırmak için kendisinin de okuduğunu dile getirdi.

Onat, "Çocuklarımıza 'oku' demekle olmuyor, görerek yaşayarak 'oku' demek gerekiyor. Perşembe günlerini çocuğum iple çekiyor, kütüphaneye gelip gelmeyeceğimi soruyor. Hep birlikte okuyoruz. Evde de okumaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Kıymet Demirtaş ise kızının çok kitap okuduğu için onu örnek alarak okuma saatine gelmeye başladığını anlattı.

Demirtaş, "Evde de ailecek okuyoruz. Daha önceleri kitap okumazdım, şimdi okumaya başladım. Ayrıca herkes okuduğu kitabı anlatıyor. Oğlum önce kitap okumuyordu şimdi benimle okumaya başladı. Televizyonda dizi izlemek yerine ailecek kitap okuyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.