Muğla

Slovak tur operatörü 10 yıl sonra Dalaman'da

12:17 11 Mayıs 2018
Slovak tur operatörü 10 yıl sonra Dalaman'da

Slovakya'nın önde gelen tur operatörü Hydro Tour'un 10 yıl aradan sonra acente yetkilileri ve gazetecileri taşıyan ilk uçağı Dalaman'a indi.

Slovak acente yetkilileri ve basın mensupları, YDA Havalimanı’nda lokum ve karanfillerle karşılandı.

Peninsula Tours ve YDA'nın ev sahipliğiyle 3 gün bölgeyi gezecek ve çekim yapacak ekip, dönüşlerinde bölgeyi ülkelerinde tanıtacak.

Misafirler, Dalyan, Fethiye, Marmaris ve Bodrum’un tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedecek ve ziyaret ettikleri ilçelerde, belediye başkanları ve sektör temsilcileri ile de görüşme fırsatı bulacak.

Slovak misafirler ilk olarak dünyaca ünlü Dalyan kanalında tekne turu yaptı.

Hydro Tour’un sahibi Milko Mirkovic, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 yıl aradan sonra Dalaman’a operasyonu başlatmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadığını ve çok iyi karşılandıklarını belirterek, güzel bir sezon diledi.

TÜRSAB BYK Başkanı ve Peninsula Bölge Müdürü Ali Kırlı da Hydro Turun, Dalaman’a her 10 günde 200 kişilik bir charter ile yolcu getireceğini ve operasyonun eylül sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç ise yaşanan gelişmenin bölge turizmi açısından olumlu olduğuna işaret etti.

Slovakya’nın uzun bir aradan sonra Dalaman'a tekrar dönüş yaptığı anlatan Güvenç, "Bunlar kendiliğinden olmuyor. Öngörü, emek, ilişkiler ağı ve çok çalışmaktan geçiyor. Bu anlamda Peninsula Tour ve Dalaman Bölge Müdürü Sayın Ali Kırlı’nın sarf ettiği emek ve kararlılık için teşekkür ediyorum. Ayrıca Türkiye aşığı Slovakya’nın en büyük tur operatörü Hdyro Tour’un sahibi Milko Mirkovic’in bölgemizi seçmekle gösterdiği isabetli kararı için de takdir ve teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bu pazar da inşallah büyüyerek devam edeceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.