Muğla

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

19:00 18 Mayıs 2018
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

"İstiklal mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duyduğumuz güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğun da göstergesidir. Sevgili gençler, vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği mücadeleler ve büyük fedakarlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, sizlere emanettir. Bu emaneti korumak, daha da yüceltmek, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için sizler de çok çalışmalısınız. Sizlerin, ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, öz güvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğunuzda özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olmalısınız. Sizleri seviyor, sizlere güveniyoruz."

AK Parti Muğla Miletvekili Nihat Öztürk ve AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Öztürk, mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketiyle, milletin sönmek üzere olan umutlarının canlandığını ve sonsuza kadar yaşayacak Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığını ifade etti.

İstiklal mücadelesine egemen olan ruh ve ecdadın, son 16 yılda gerçekleştirilen büyük atılımların da katkısıyla 2023 hedeflerine ilerlemeye, hali hazırdaki süreçte önemli bir ilham kaynağı olmaya devam ettiğini aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ise, milli mücadelenin başlangıcının sembolü olan Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihinin şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olduğunu aktardı.

"Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanılan 19 Mayıs'ın bugün 99’uncu yılı heyecanını yaşadıklarını ifade eden Mete, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

"Ecdadımızın yokluklar içinde verdiği var olma mücadelesinin ilk adımı olan bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da attığı tarihi adımın heyecanı dalga dalga memleketin her yerine yayılmış, milletimiz birlik ve beraberlik içinde varlığına kasteden düşmanları ülkemizden kovmuştur. Bugünün Atatürk tarafından ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak ilan edilmesi son derece anlamlıdır. Toplumları ayakta tutan en önemli unsurlardan birisi de geleceğin mimarları genç nesillerdir. Ülkemiz geleceğin gençlerin elleriyle yükseleceği bilinci ve sahip olduğu genç ve dinamik nüfusla birçok hedefini gerçeğe dönüştürecek, daha refah yarınlara ulaşacaktır. Bu düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin mimarı genç kardeşlerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.