Muğla

Muğla'da "Gören Göz" cihazları dağıtıldı

14:17 01 Haziran 2018
Muğla'da "Gören Göz" cihazları dağıtıldı

Proje kapsamında 41 ilde navigasyon bazlı cihaz dağıtımının gerçekleştirildiğini anlatan Uslu, "Gören göz yazılımının tanımlanmış olduğu akıllı telefon cihazına gelen koordinat bilgileri doğrultusunda, sesli komutlarla yönlendirme sağlanarak, engelli vatandaşlarımızın günlük yaşam faaliyet ve ihtiyaçlarını bağımsız olarak karşılamaları amacıyla tasarlanmıştır." diye konuştu.

Muğla'da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı iş birliğinde başlatılan "Gören Göz" projesi kapsamında, navigasyon bazlı cihazlar sahiplerine dağıtıldı.

Vali Esengül Civelek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu ile Müdür Yardımcısı Seda Cesur, görme engelli vatandaşlarla Valilik 75. Yıl Salonu'nda bir araya geldi.

Civelek, iki Bakanlığın işbirliğinde gerçekleştirilen projeyle görme engellilerin yaşamlarının kolaylaşacağını belirterek, "Cihazlar, görme engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamda daha fazla yer alabilmelerini ve bağımsız olarak bireysel yaşamlarını idame ettirmelerini sağlayacak." dedi.

Proje hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim Uzmanı Mücahit Uslu ise Muğla'da 112 kişiye gören göz cihazı vereceklerini kaydetti.

Vali Civelek, proje kapsamında Muğla'ya gönderilen cihazları sahiplerine teslim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.