Muğla

Akrep sanıp öldürdü, öğrenince evden kaçtı!

14:17 27 Haziran 2018 12 Yorum Var
Akrep sanıp öldürdü, öğrenince evden kaçtı!

Halk arasında sarı kız adıyla bilinen ve et yiyerek beslenen Camel Spider isimli örümcek Muğla'nın Bodrum ilçesinde görüldü. Ev sahibi, Akrep sanıp öldürdüğü örümceğin 'Sarı kız' olduğunu öğrenince evi terk etti.

Bodrum’un Kumbahçe Mahallesinde yaşayan 49 yaşındaki Müjde Apay, evinin salonunda dünyada ‘Camel Spider’ olarak bilinen, ülkemizde de ‘Sarı kız’ olarak adlandırılan 7 cm büyüklüğünde örümcek gördü. Sarı kızı ilk olarak akrep zanneden Apay örümceği öldürdü. Öldürdüğü haşerinin et yiyerek beslenen Sarı kız örümceği olduğunu farkeden Apay daha sonra büyük tedirginlik yaşadı. O gece evinde kalamayan Müjde Apay ertesi gün durumu yetkililere bildirerek Bodrum genelinde tedbir alınmasını istedi.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Apay şu sözlere yer verdi "Dün sabaha karşı salonda gördüm ve ilk olarak akrep zannettim. O anki korkuyla öldürdüm. Öldürdükten sonra Sarı kız olduğunu anladım. Daha önce fark etseydim kaçardım, akrep diye yaklaştım ben. Öldükten sonra kendi evimde kalamadım arkadaşımın evine gittim. Durumu yetkililere bildirdim özellikle Belediyeden bu konuyla ilgili tedbir almalarını bekliyorum"dedi.

ETLE BESLENİYOR

Sarı kız böceği ülkemizde Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde, dünya üzerinde ise yoğun olarak Afrika’ da Namibya’ da bulunmaktadır.
Beslenme şekillerinden dolayı diğer iri örümcek türlerinden farklıdır. Sarıkız böceği türlerinin hemen hemen hepsi et ile beslenmektedir. Görsel olarak akrep türünün sarısı gibi görünüme sahip olan sarıkız böcekleri akrep dahi birçok hayvanı yiyerek beslenebilirler. Bu türlere halk arasında sarıkız böceği isminin haricinde böğü yada böyü de denmektedir. Çok hızlı hareket edebildikleri bilinmekte olup zehirsiz olduğu uzmanlar ve araştırmacılar tarafından belirtilmektedir. Boyları 8-10 cm arasında değişmekte olup, avlarını dişleri ile ovuşturdukları için ısırıldığını fark edemezler. Isırdığı kısma dişleri sayesinde eti yumuşatıp yiyebileceği kıvama getiren bir sıvı bırakmaktadır.

YORUMLAR

12 Yorum Var
  • Burak 5 yıl önce Şikayet Et
    Cok komik
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • feyz_747 5 yıl önce Şikayet Et
    et yiyemez etin kilosu pahalı
    Cevapla
  • Bilgi sahibi 5 yıl önce Şikayet Et
    Orumcek degil ki bu. Binlerce orumcek turu var ama bu orumcek degil
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Otorite 5 yıl önce Şikayet Et
    Ufkumuzu actigin icin tesekkir ederiz sayin orumcek uzmani bilir kisi :)))
  • değoşük 5 yıl önce Şikayet Et
    iyde benim anlamadıgım, bilseydim evden kacardım diyor ama niye. çokmu tehlikeli.
    Cevapla
  • Duru 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet baksana et yiyor insan etti olabilir
    İlk beğenen sen ol
  • Gahsgsgsv 5 yıl önce Şikayet Et
    Tehlikeli diye biliyorum şayet Şırnak ta askerlik yaparken sarıkız yediği yeri curutuyor diye biliyordum youtube gibi bazı mecralarda görüntüleri var
  • Serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet çok hızlı hem ısırdigi yeri curutuyor , aniden sicrayabilir .
    İlk beğenen sen ol
  • Adf 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet çok tehlikeli
    İlk beğenen sen ol
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Kadın katil oldu. Artık o kadın benim gözümde bir katildir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.