Muğla

Muğla İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

15:52 26 Temmuz 2018
Muğla İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Muğla İl Koordinasyon Kurulu üçüncü dönem toplantısı, Vali Esengül Civelek başkanlığında yapıldı.

Menteşe Öğretmenevi Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, kuruluş müdürleri, yatırımların genel durumu hakkında bilgi verdi.

Vali Civelek, toplantıda yaptığı konuşmada son 15 yıldır Türkiye ekonomisinde gözle görülür, önemli kazanımlar elde edildiğini söyledi.

Ülke genelinde olduğu gibi Muğla'da da eğitimden sağlığa, tarımdan turizme, enerjiden ulaştırmaya her alanda çok önemli projeler gerçekleştirildiğini belirten Civelek, "Ülkemiz geleceği için belirlenen 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için tüm taraflar olarak çözüm üreten, sorun çözen bir anlayışla etkili, verimli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Civelek, 2018 yılı 6 aylık döneminde kuruluşların, 4 milyar 6 milyon 451 bin lira proje tutarlı işi bulunduğunu söyledi.

Kurumlara gelen ödenek miktarının 661 milyon 215 bin lira olduğunu belirten Civelek, şöyle konuştu:

"Dönem sonu itibariyle 353 milyon 382 bin lira harcama yapılmış olup, nakdi gerçekleşme oranı yüzde 53, fiziki gerçekleşme oranı yüzde 29’dur. Sektör itibariyle en yüksek harcama, 95 milyon 323 bin lira ile ulaştırma sektöründe yapılmıştır. İkinci sırada 87 milyon 433 bin lira ile diğer kamu hizmetleri ikinci, üçüncü sırada ise 80 milyon 314 bin lira ile tarım yer almaktadır."

Kuruluşlar itibarıyla en yüksek harcamayı 84 milyon 239 bin lirayla Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünün yaptığını belirten Civelek, Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığının 78 milyon 937 bin lira ile ikinci, DSİ 21. Bölge Müdürlüğünün ise 65 milyon 637 bin lira ile üçüncü sırada yer aldığını ifade etti.

Civelek, Muğla'da 318 projeden 36'sının tamamlandığını, 165 projenin devam ettiğini belirterek, 50 projenin ise ihale aşamasında bulunduğunu ve 67 projeye henüz başlanmadığını sözlerine ekledi.

Civelek’in açılış konuşmasının ardından, bir önceki toplantıda alınan kararlar değerlendirildi.

Yatırımcı kuruluş müdürlerinin sunumları ile devam eden toplantı, yapılan genel değerlendirmenin ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.