Muğla

Bodrum'da "Pembe Rota" projesi

19:19 08 Ağustos 2018
Bodrum'da "Pembe Rota" projesi

Kadınlarda görülen kanserler alanında çalışmalar yapan Pembe İzler Derneğince, 10 bin kadına ücretsiz jinekolojik kanser taraması yapılması hedeflenen "Pembe Rota" projesinin yeni etabı, Bodrum Belediyesinin de desteğiyle Bodrum'da gerçekleştirileceği bildirildi.

Pembe İzler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Acıbadem Bodrum Hastanesi Direktörü Arzu Karataş ile Pembe İzler Derneği Koordinatörü Halime Sürek Kahveci, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret ederek, proje hakkında bilgiler verdi.

Karataş, ziyarette yaptığı açıklamada, Pembe İzler Derneği'nin kadın kanserleri alanında faaliyet gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Derneğimiz sık görülen kadına özgü kanserler konusunda toplumsal farkındalığı artıran çalışmalar yapıyor. Aynı zamanda ihtiyacı olan hastalara da destek olmaya çalışıyor. Rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanseri hakkında farkındalık çalışmasının yanı sıra bu kanserlerle ilgili 10 bin kadına ücretsiz tarama yaptığımız yeni projemiz Pembe Rota. Bu proje kapsamında Bodrum Belediyesi ile işbirliği yapmak istiyoruz. Hem ihtiyacı olan Bodrumlu kadınlar hem de Bodrum Belediyesinin kadın personelinin rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanseri açısından tarama programını gerçekleştirmek istiyoruz."

Başkan Kocadon ise, özellikle sağlık konusunda belediye başkanı olarak kişi ve kurumlara elinden gelen desteği sunmaya çalıştığını aktardı.

Kocadon, şöyle konuştu:

"Telafisi olmayan tek şey can. Özellikle de kanser hastalığından hepimiz korkuyoruz ama kanser hastalığının şöyle bir özelliği de var, erken tanı, erken tanı kanseri hem önlüyor hem de o hastalığı yenme şansı çok artıyor. Yani kanserden değil aslında geç kalmaktan korkuyoruz. Onun için ben hem Pembe İzler Derneği’ne olsun hem de Acıbadem Hastanesi’ne olsun bir defa daha halkım adına teşekkür ediyorum. Bodrum Belediyemizin yüzdelik oranına baktığımızda kadın çalışanlarımız çok fazla ve bu güzel kampanyada, Bodrum Belediyesi personelini de değerlendirmeniz bizi çok mutlu etti. Bu yüzden özellikle sizlere ve Acıbadem Hastanesi’ne çok teşekkür ediyorum."

Ünlü isimlerin destek verdiği ve 10 bin kadına ücretsiz jinekolojik kanser taraması yapılması hedeflenen Pembe Rota Bodrum Buluşması, aynı zamanda yumurtalık, rahim ve rahim ağzı kanserleri hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Kendi alanında uzman doktorların bilgi vereceği, hastaların deneyimlerini aktaracağı Pembe Rota Bodrum Buluşması, Bodrum Belediyesi katkılarıyla 11 Ağustos Cumartesi günü saat 16.30’da Acıbadem Bodrum Hastanesi’nde düzenlenecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.