Muğla

Bayram yoğunluğunun yarattığı çevre kirliliği

17:39 26 Ağustos 2018
Bayram yoğunluğunun yarattığı çevre kirliliği

Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Okyay Tirli, bölgede bayram tatilinde yaşanan yoğunluğun yol açtığı kirliliğin yapılacak çalışmayla giderileceğini ancak insanların çevreyi kirletmeme kültürü edinmesinin önemli olduğunu belirtti.

Tirli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sene bayram tatillerinde bazı olumsuzluklar yaşandığını, bu yıl beklenen yoğunluk için yeterince önlem alınmadığını savundu.

İlçenin 150 bin olan nüfusunun 10 günde 500 bin nüfusa ulaştığını belirten Tirli, şunları söyledi:

"İnsanlar özgürce konaklayabilir ama bu özgürlüğün de biraz sınırlı olması lazım. Kumsallarsa her 10 metrede bir çöp bidonlarının olması gerekiyor. Bu çöpleri saat başında temizleyecek elektrikli araçların sürekli dolaşması gerekiyor. Bunlar olmadığı için de çöpler ortada kaldı."

Tirli, sadece Fethiye'de değil Bodrum, Marmaris ve Çeşme gibi turizm bölgelerinde aynı olumsuzlukların yaşandığını kaydetti.

Bölgede yaşanan yoğunluğun, turizm açısında güzel olduğunu, yaşanan sorunların önlenebilir nitelikte olduğuna işaret eden Tirli, şunları kaydetti:

Biraz daha hazırlıklı olsaydık bu kirliliği yaşamazdık diye düşünüyorum. Bu bize bir ders olur ve önümüzdeki sene bu manzarayı yaşamayız. Bu çöpler böyle kalmaz. Ölüdeniz ve turizm bölgeleri bir hafta içinde temizlenecektir. İnsanların Fethiye’ye gelmesinden mutluyuz ama geldikleri gibi bırakmaları çok önemliydi. Bunu ne yazık ki başaramadık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.