Muğla

Simülatörle emniyet kemerinin önemini anlattılar

15:12 03 Ekim 2018
Simülatörle emniyet kemerinin önemini anlattılar

Etkinliğe, üniversite öğrencileri, Köteakli Salih Zeki Gür Ortaokulu öğrencileri, emniyet teşkilatı mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Muğla'da simülatör aracına binen vatandaşlara emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce üniversite öğrencilerinin yoğunlukta bulunduğu kampüs alanındaki Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi'nde simülatör aracı kuruldu.

Simülatörlü araç ile emniyet kemeri kullanma alışkanlığı olmayan sürücülere kaza geçirmeleri durumunda yaşayacakları, uygulamalı bir şekilde gösterildi.

Simülatör aracın içerisine giren vatandaşlara ilk olarak bir aracın takla atması durumunda emniyet kemeri takmadan yaşayacakları gösterildi. Emniyet kemeri takarak da aynı olayı yaşayan sürücü ve yolculara, emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Raşit Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyet kemerinin öneminin anlatılması için simülatör aracını Muğla'ya getirdiklerini söyledi.

Aracın hafta boyunca Muğla ve turistik ilçelerinde bulunacağını belirten Tosun, sürücü ve yolcuların emniyet kemeri kullanımının ne kadar önemli olduğunu anlatmak için bu çalışmanın yapıldığını ifade etti.

Tosun, emniyet kemeri takmanın hayati önem taşıdığını belirterek, vatandaşları 5 gün kentte kalacak similatör aracına binmeye davet etti.

Kentte emniyet kemeri takma oranını yükseltmek istediklerine işaret eden Tosun, böylelikle ölümlü, ya da yaralanmalı kazaları azaltmak istediklerini dile getirdi.

Similatör aracına binen sürücüler ise "Emniyet kemeri takmanın ne kadar önemli olduğunu bu araçta gördüm. Emniyet kemerimi her zaman takacağım. Emniyet kemeri sayesinde hayatta kaldım." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.