Muğla

2. Karia Bisiklet Turu

14:55 19 Ekim 2018
2. Karia Bisiklet Turu

Muğla'da, alternatif turizme katkı sağlamak ve Karia coğrafyasındaki az bilinen antik kentleri tanıtmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Karia Bisiklet Turu'nun ikinci gününe Sarsala Koyu-Sarıgerme etabıyla devam edildi.

Karia Derneğince düzenlenen tur kapsamında, 15 ilden gelen farklı yaş aralıklarındaki 75 bisiklet tutkunu pedal çevirdi. Etkinliğin ikinci gününde, Sarsala Koyu-Sarıgerme etabı geçildi. Lissai ve Kalynda antik kentlerini ziyaret eden bisikletçiler, rota üzerinde bulunan çiftçilerden organik ürünler satın aldı.

Karia Derneği Başkanı Turan Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turu geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyledi.

Turun Karia coğrafyasında yer alan Göcek, Sarsala Koyu, Sarıgerme, Dalyan ve Köyceğiz’i kapsadığını belirten Bulut, "Sporcularımız tarih ve doğa ile iç içe pedal çevirmenin keyfini yaşıyor. Sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğümüz etkinliğimizi geleneksel hale getirerek, alternatif turizme katkı sağlamayı hedefliyoruz. Aynı zamanda az bilinen antik kentlerin tanıtımı için de güzel bir etkinlik.” dedi.

Etkinlik, 23 Ekim'de tamamlanacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.