Muğla

Yaralanan leylek tedavi altına alındı

14:51 23 Ekim 2018
Yaralanan leylek tedavi altına alındı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde elektrik tellerine çarparak yaralanan leylek, Gökova'daki hayvan hastanesinde tedavi altına alındı.

Köyceğiz ilçesinde eşiyle yürüyüşe çıkan Mete Şen, Delta Plajı yakınlarında bir leyleğin elektrik tellerine çarparak yaralandığını gördü. Leyleği bulunduğu yerden kurtaran Şen, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

Yetkililerin yaralı hayvanın sabah teslim alınabileceğini bildirmeleri üzerine leyleği evlerine götüren çift, yaralı bacağına da kendi imkanlarıyla ilk müdahalede bulundu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde alınan leylek, Ula ilçesindeki hayvan hastanesine götürüldü. Veteriner hekimlerin müdahale ettiği yaralı leylek tedavi altına alındı.

Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde bir leyleğin elektrik tellerine çarparak yaralanmasına şahit olduklarını söyledi.

Leyleği kendi imkanlarıyla tedavi ettikten sonra yetkililere teslim ettiklerini anlatan Şen, leyleğin durumunun iyi olduğunu öğrendikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

Leyleğin, tedavisi tamamlandıktan sonra doğaya salınacağını kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.