Muğla

Kore gazisinin evini yükümlüler boyadı

14:14 25 Ekim 2018
Kore gazisinin evini yükümlüler boyadı

Muğla'da 88 yaşındaki Kore Gazisi Osman Bektaş'ın evi, denetimli serbestlikten yararlanan yükümlüler tarafından boyandı.

Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce, kamu yararına çalışma programı kapsamında müdürlük çalışanları ve yükümlüler Yerkesik Mahallesi'ndeki Bektaş'ı ziyaret etti.

Bektaş'ın evinin bahçe duvarı boyandı, tadilatı yapıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit ve gaziler sayesinde özgür ve bağımsız bir vatana sahip olunduğunu söyleyerek, "Vatanımızı, birlik ve beraberliğimizi korumanın yolu, hangi ırktan, hangi inanıştan, hangi görüşten olursak olalım vatan paydasında buluşmaktır." dedi.

Muğla Denetimli Serbestlik Müdürü Can Özdemir, vatan için canlarını feda eden şehitler gibi gazilerin de milletin gönlünde önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Yürütülen çalışmanın kendileri ve programa katılan yükümlüler için de anlamlı olduğunu vurgulayan Özdemir, "Küçük de olsa böyle anlamlı çalışmalarla şehitlerimize ve gazilerimize vefa örneği sergilemek istiyoruz. Bu tür sosyal sorumluluk projelerimizi, bundan sonra da sürdüreceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.