Muğla

Datça Kazım Yılmaz MYO'da akademik yıl açılışı yapıldı

11:34 02 Kasım 2018
Datça Kazım Yılmaz MYO'da akademik yıl açılışı yapıldı

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulunda yeni akademik yıl açılış töreni düzenlendi.

MSKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Demet Doğruöz ve öğrencilerinin müzik dinletisi ile başlayan tören, Güzel Sanatlar Bölümü öğretim elemanı Seval Işıklı ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Doğan Sanayır'ın halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Açılışta konuşan Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Levent Karadağ hayırsever iş adamı Kazım Yılmaz'ın bağışladığı binada, 2007 yılında 98 öğrenci ve 3 program ile eğitim öğretime başladıklarını söyledi.

Yüksekokulun büyüyerek gelişmeye, üniversitenin adını duyurmaya devam ettiğini belirten Karadağ, şöyle konuştu:

"Özellikle aşçılık programımızın aldığı madalyalarla üniversitemize ve ilçemize katkı sunmaya gayret ettik. İlçemizin sorunlarına düzenlediğimiz panellerle çözüm bulmaya çalıştık. Yolumuz uzun, yolumuz meşakkatli ancak yolun sonu da aydınlık. Benim temennim şudur ki okulumuza sahip çıkalım, farklı fikirler üretelim, analitik düşünelim, bilimi rehber edinelim."

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin kuruluşundan bugüne her yıl büyüyerek eğitime katkı sunduğunu kaydetti.

Gelişmiş ülkelerdeki nitelikli insan kaynağı potansiyeline bakıldığında tüm iş kollarında mesleki eğitim süreçlerinin çok önemli bir dinamik olduğunu vurgulayan Çiçek, şöyle konuştu.

"Öyleyse bugün merkez kampüsümüzün dışındaki tüm akademik birimlerimiz mesleki eğitimi, bölgesel ve yerel kucaklaşmayı bilimsel, teknik ve kültürel anlamda daha büyük bir coşkuyla icra etmelidirler. Çünkü 21. Yüzyılın Türkiye'sinde hiçbir zaman bugünü yeterli görmeyerek imkansızın peşinden gitmek zorundayız. Nitekim sizler daha çok çalışıp, sesimizi ve birikimimizi yerelden başlayarak tüm ülkeye ulaştıracak olanlarsınız. Meslek Yüksekokullarımız yavaşlarsa bu durum tüm birimlerimizi yavaşlatacağı inancındayım. Sizlerden bu bağlamda beklentim çok büyüktür ve bunu başaracağınızdan hiçbir şüphem yoktur."

Açılışı konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Datça Kaymakamı Mesut Çoban ve Belediye Başkanı Gürsel Uçar'a plaket verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.