Muğla

Nesli tükenme tehlikesinde olan 'Karakulak' ölü bulundu

11:09 11 Nisan 2021 2 Yorum Var
Nesli tükenme tehlikesinde olan 'Karakulak' ölü bulundu

Türkiye'de sayısı çok az olan ve nesli tükenme tehlikesinde olan 'Karakulak' adıyla bilinen yabani kedi türü, çiftçi Yusuf Siper (30) tarafından ölü bulundu.

Muğla Seydikemer ilçesi Boğalar Mahallesinde çiftçilik yapan Yusuf Siper, sabah saatlerinde bahçesine gittiği sırada yol kenarında ölü halde 'Karakulak' adıyla bilinen yabani kedi türü gördü. Durum, Fethiye Milli Parklar Şefliği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi. Dr. Yasin İlemin'e bildirildi. Bölgeye gelen ekipler, yabani kedi üzerinde incelemelerde bulundu. Yapılan incelemede Karakulak'ın araç çarpması sonucu öldüğü belirtildi.

Öte yandan, olayı ihbar veren Yusuf Siper, "Sabah saatlerinde bahçeye giderken, Fethiye Antalya karayolu Dont ve Boğalar Mahalleleri arasında araç çarpması sonucu telef olmuş halde gördüm. Daha öncede aynı durumla karşılaştım. Bir yıl içinde iki tane Karakulak bir tane Vaşak aynı bölgede telef oldu" dedi.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    belliki hayvan yiyecek ve su bulmak için karşıya geçiyor,yiyecek ve su bırakılsa yola çıkmazlar sanırım.ama kim yapacak,insana kıymet vermiyorlar,kaldıki hayvana verecekler.
    Cevapla
  • benim düşüncem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu hayvanların araç çarpması sonucu ölmemesi için yolun altından tünel veya üst geçit yapılmalı hangisi kolaysa acil olarak yetkililer olayı bu şekilde degerlendirmeli
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • asım 3 yıl önce Şikayet Et
    bunu yapanlar insan olamaz
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.