Muğla

Muğla’da insanlık ölmedi dedirtti! Yangında görevli araçlar için ücretsiz

15:43 12 Ağustos 2021 1 Yorum Var
Muğla’da insanlık ölmedi dedirtti! Yangında görevli araçlar için ücretsiz

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde lastik ve yağ bakım servisi işletmeciliği yapan 43 yaşındaki İbrahim Dallı örnek oldu. Yangın boyunca bölgede görevli araçların tamir ve bakımını ücretsiz yapan Dallı, “Bu şekilde destek olduk" dedi.

Yangı Mahallesi'nde 29 Temmuz'da makilik alanda çıkıp, ormanlık alana sıçrayan yangın 14 günde söndürüldü. Söndürme çalışmalarında binlerce kişi katılırken, Köyceğiz halkı da ekiplere destek verdi. Yangın bölgesine en yakın lastik ve yağ bakım servisinin sahibi olan İbrahim Dallı da söndürme çalışmalarında görevli araçlardan ücret almadı. Ekiplere bu şekilde bir destek vermek istediklerini aktaran Dallı, "Yangın çıkınca biz de elimizden geldiğince yardımcı olmak istedik. Bunun için de yangında görevli tüm araçların ihtiyaçlarını ücretsiz olarak yaptık. İş yerimize gelen insanların nereden geldiklerini soruyoruz. Yangından geldiklerini söylediklerinde de para almıyoruz. Birçoğu ısrarla ücretlerini ödemek de istiyorlar. Hepsi bizim köyümüzdeki yangını söndürmek için buraya gelmişler. Ne kadar ısrar etseler de ücret almıyoruz. Biz de bir tankerle zaman zaman yangına da müdahalede bulunduk. Köyceğiz halkı da elinden gelen desteği verdi. Ancak psikolojik olarak yorgun durumdayız" dedi.

“7/24 HİZMET VERMEYE ÇALIŞTIK”

İş yeri çalışanlarından Orhan Bulut (41) ise engebeli arazi sebebiyle araçların lastiklerinin normalden fazla zarar gördüğünü söyledi. Bulut, "Yol yardım aracıyla da 7/24 hizmet vermeye çalıştık. Birçok aracın lastiğini tamir ettik. Hem çok sayıda lastik değiştirdik hem de lastik tamiri yaptık. Arazi sarp olduğu için zaman zaman araçlara ulaşmakta sıkıntılar yaşadık. Bunun yanı sıra bazı araçların yağ bakımlarını da ücretsiz olarak yapıyoruz. İlk işimiz yangında görevli araçların bakımı oldu. Elimizdeki işi bırakıp, öncelikli olarak yangında görev alanların araçlarının tamir ve bakımını yaptık" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Halil dağlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizler sayesinde sırtımız yere gelmez
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.