Muğla

Marmaris’te çadırda yaşayan minik Yağmur’un hayali polis olmak

16:40 13 Aralık 2021 2 Yorum Var
Marmaris’te çadırda yaşayan minik Yağmur’un hayali polis olmak

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınlarının ardından orman temizleme işçisi olarak gelen ve çadırda kalan Güngör ailesinin 9 yaşındaki kızları Yağmur’un en büyük hayali polis olmak.

Marmaris'te 13 bin 500 hektar ormanlık alanın kesim ve temizleme işlerini yapmak için gelen 611 işçi, kurdukları çadırlarda yaşıyor. Bazı işçiler işin ne kadar süreceğini tam bilemedikleri için tüm aile fertlerini yanlarında getirdi. Adana’dan ailesi ile gelen 4 çocuk sahibi Erhan Güngör (40), çocuklarından üçünü yanında getirirken, bir tanesini ise okuması için memleketlerinde bıraktı. Ailenin 9 yaşındaki kızları Yağmur ise en büyük hayali olan polislik için yaşıtlarından farklı olarak, baraka tarzındaki çadırda derslerine çalışmaya devam ediyor.  

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN EVİMİZİ BIRAKTIK GELDİK”

Üç çocuğu ile çadırda kalıp çocukları ile ilgilenen ve beraberlerinde gelen işçilere yemek yapan Aysel Güngör, kendileri adına hiçbir ihtiyaçları olmadığını belirterek, "Çocuklarımızın geleceği için evimizi bıraktık geldik. Çocuklarımdan bir tanesi Adana’da lise okuyor. Diğerleri yanımda. Çadırdan okula servisle gidiyorlar, yemeklerini orada yiyorlar. Çamaşırlarımızı leğende elimizde yıkıyoruz, buraya elektrik bağlanırsa çamaşır makinamızı alır yıkarız. Bir güneş paneli kurduk onunla aydınlanıyoruz" dedi.

“EKMEĞİMİZİ KAZANMAK İÇİN GELDİK”

Erhan Güngör ise "Buraya Adana’dan geldik, üç çocuğum ve 3 çalışanımız var. 8 kişi bu çadırda kalıyoruz. Ekmeğimizi kazanmak için geldik, üç aydır buradayız, ne zaman bitiririz belli olmuyor" dedi.

Güngör çiftinin ilkokul 3'üncü sınıfa giden 9 yaşındaki kızları Yağmur, en büyük hayalinin polis olmak olduğunu belirterek, "Öğretmenim derslerime daha çok çalışmam gerektiğini söyledi, ben de ödevlerimi yapıyorum. Derslerimde başarılı olursam üniversiteye gideceğim, büyüyünce polis olacağım" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardimciniz olsun kardesim, ne güzel çocuklar, Allahim sen onlari ülkemize bagisla, hic bir darlik yasatma..
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Acitasyona gerek yok, zorluklar bu kızımızı inşallah hedefine ulaştırır. Emeksiz yemek olmaz. Zor koşullarda okuyanlar daha başarılı oluyor.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.