Muğla

6 ilde sahte belgeli dolandırıcılık: 50 milyon dolarlık vurgun

18:23 13 Eylül 2022 8 Yorum Var
6 ilde sahte belgeli dolandırıcılık: 50 milyon dolarlık vurgun

Muğla merkezli 6 ilde, sahte belgelerle dolandırıcılık yaptığı belirlenen 11 kişiden 10’u Datça’da sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Ekiplerin incelemesi sonucu 6 ilde yapılan dolandırıcılığın 50 milyon dolara yakın olduğu belirtildi.

Datça Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında vatandaşları sahte belgeler, sahte banka teminat mektuplarıyla kandırarak yüksek değerdeki arsa ve tarlalarını satın alıp kurdukları paravan şirketler arasında devrederek dolandıran şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerince yapılan teknik ve fiziki takibin ardından, geçen 9 Eylül'de Datça, Menteşe, Bodrum ve Milas ilçelerinin yanı sıra İstanbul, İzmir, Ankara, Tekirdağ ve Gaziantep'te belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

HOLDİNG SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonlarda holding sahibi Belma Kuvancı (39) ile M.Y. (36), Ö.S. (30), M.Ç (31), N.T.( 37), F.C. (43), G.C. (41), O Y.(35), M.G. (33), M F. (43) ve Y.K. (34) gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda sahte sigorta belgesi, sahte banka teminat mektupları, dolandırılarak alınan tapular, sahte diplomat kimliği, 2 tabanca ile 52 mermi ele geçirildi. 6 ilde gözaltına alınan 11 şüpheli, Datça'da adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden aralarından holding sahibi Belma Kuvancı'nın da bulunduğu 10'u tutuklandı, M.F. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İKİ KİŞİ DAHA EKİPLER TARAFINDAN ARANIYOR

Soruşturma kapsamında 2 kişinin daha yakalanması için çalışmalar sürerken, dolandırıcılık şebekesinin hedeflerine aldıkları kişilerin gayrimenkullerine değerlerinin çok üzerinde tekliflerde bulunup, kaparolar ödeyerek, kalan miktarları ise, 'yurt dışından para gelince ödeme yapacağız' diyerek kandırarak dolandırdıkları belirlendi. Şebekenin bu yolla yaklaşık 50 milyon dolarlık vurgun yaptığı bildirildi.

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • ibrahim yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Belma Kuvancı, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Tekirdağ Bölgesi,4'nci sıradan millet vekili adayıdır. Xing'de ki verilere göre ise bu bacımız TR'de kalburüstü ne okul varsa onu bitirip Çelebi havacılığın muhasebesinde çalışırken, AB'nin proje geliştirme müdürü olmuş... Vay vay vaaay, dediniz değil mi?
    Cevapla
  • isaokur 1 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman salıverecekler?kaç saat oldu hala içerdeler.
    Cevapla
  • afacan 1 yıl önce Şikayet Et
    her zaman en son yaptigim sey mallari gitti mi el konur bu dk sn direk el koyun sonra mallari satmis derler yakinlarin da mallarina bakin onlarin ustunde olan var ise onlara el koyun sonra mallar satilmis abo demeyin
    Cevapla
  • zafergülten 1 yıl önce Şikayet Et
    dolandırıcılar kol geziyor,Türk Telokom gibi en tanınmış,güvenilir kurumlarda bile olabiliyor,geçenlerde sanırım Türk Telokom un bayilik verdiği bir yer aradı,bi kız Turkcel sözleşmeniz bitmiş,Telokom da daha ucuz tarife var dedi,bende söz<leşmen bitmiş denince onay verdim,eve -sim kart - geldi,sonra bi baktım Turkcel den sözleşmen bitmedi diye ceza,daha 3 ay varmış bitmesine,ama Telokom adına arıyan kız bitti dedi,bir nevi dolandırma yani.savcılığada verdim zaten bekliyorum sonucu.
    Cevapla
  • KADI 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne ya 39 yaşında holding( Birden çok şirketin bağlı olduğu girişimin adı) sahibi mi olunur tabii ki haram katmıştır.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu Anda bir şirket kurmanın maliyeti 2.000 TL 15 dakika içinde e-devlet üzerinden kurulabiliyor.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.