Muş

Sarıkamış şehitleri anılıyor

16:20 03 Ocak 2016
Sarıkamış şehitleri anılıyor

 Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı anma etkinlikleri kapsamında Muş'ta yürüyüş düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği etkinlikler kapsamında valilik binası önünde toplanan binlerce kişi, ellerindeki bayraklarıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.

Muş Valisi Seddar Yavuz, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, gözlerinde merhum Alparslan'ın ve kutlu askerlerinin ruhaniyetinin dolaştığı Muş'ta Sarıkamış şehitlerini andıklarını söyledi. 

"Aynı ruhla, aynı heyecanla vatanımızın birliğine, bağımsızlığına ve bütünlüğüne olan sadakatimizi, devamlılığımızı bir kez daha Muş'tan haykırıyoruz" diyen Yavuz, bundan bir asır önce olduğu gibi bugün de muhtemel işgalcileri ülkede kovmaya muktedir olduklarını belirtti. 

Türkiye'ye her taraftan saldırıların yapıldığına dikkati çeken Yavuz şöyle konuştu:

"Herkes bunu iyi bilsin ki bu millet asla tutsak edilememiştir. Biz Selahaddin Eyyübilerin, Alparslanların, Fatihlerin, Kanuni'nin, Atatürk'ün çocuklarıyız. Bu topraklarda etnik kökeni ne olursa olsun herkesi gönülden kucaklıyoruz ve kucaklamaya devam edeceğiz. İşte 90 bin vatan evladı Arabıyla, Kürdüyle, Türküyle asla dönmeyi düşünmediler ve ölümü, şehadeti seçtiler. Ümmetin son kalesi Türkiye'dir. Bu kaleyi teslim etmeye asla niyetimiz yoktur. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Yürüyüşe, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, İl Özel İdaresi Genel Sekteri Şeyhmus Yentür, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.