Muş

Yol kapanınca öğrencilerini kucağında taşıyor

16:04 06 Ocak 2016
Yol kapanınca öğrencilerini kucağında taşıyor

Muş'ta görev yapan fedakar öğretmen, kış şartlarının etkili olduğu bölgede okul yolunu kapatan karları her gün kürekle temizliyor, küçük öğrencileri ise kucağında taşıyarak okula ulaştırıyor.

Konteynerin okul olarak kullanıldığı mezrada görevli Sur, gazetecilere yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle çocukların zor şartlarda okula gidip geldiğini belirtti.

Sur, öğrencilerine her koşulda eğitim vermenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Kar nedeniyle zor şartlarda eğitim faaliyetleri sürdürüyoruz. Okul yolu tipi nedeniyle kapandığı zaman, yolu kürek yardımıyla açıyorum. Köydeki yol, kar nedeniyle kapalı olduğu için öğrencileri evlerinden tek tek toplayarak eğitim öğretime güç koşullar altında devam ediyoruz. Küçük öğrencilerimi kucağımda taşıyorum. Önceden köye araçla 15-20 dakika ulaşıyorduk. Şimdi bu yolu maalesef 1,5 saatte zor gidiyoruz." 

-İmam da cemaat için çalışıyor

Mezrada imamlık yapan Ercan Demir de cemaatin camiye ulaşabilmesi için özveri gösteriyor.

Kar yağışı nedeniyle köylülerin camiye gelmekte zorlandığını belirten Demir, "Caminin bulunduğu yerde çok fazla kar olduğu için vatandaş namaza gelmekten zorlanıyor. Ben de vatandaşın camiye rahat gelmesi için her gün kürekle yolu açıyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.