Muş

Muş'ta çam ağaçları kardan temizliyor

16:24 21 Ocak 2016
Muş'ta çam ağaçları kardan temizliyor

Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle çam ağaçlarının zarar görmesi üzerine hareket geçen karayolları karla mücadele ekipleri, ağaçları kardan temizliyor.

Kar yağışının ardından karayolları güzergahlarında dikilen çam ve akasya ağaçlarının kırılmaması için sürekli kardan temizlendiğini belirten Karayolları 113. Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu, oluşturulan karla mücadele ekibi ile ağaçlarını zarar görmemesi amacıyla sürekli temizlediklerini ifade etti.

Son günlerde il genelindeki aşırı kar yağışı nedeniyle ağaçların dallarında biriken kar kütleleri ekipler tarafından kontrol ettiğini hatırların Ömeroğlu, "Özel olarak oluşturduğumuz karla mücadele ekipleriyle il merkezinden başlayarak Muş-Bitlis, Muş-Erzurum karayollarındaki yaklaşık 3 bin civarında ağacın kar ağırlığından zarar görmemesi için özen gösteriyoruz. Ekiplerimiz her kar yağışının ardından ağaçları temizliyor.Çünkü kar kalınlığı bir metreyi aşmış durumda. Bu açından ağaçlar kar ağırlığı çöktüğünden zarar görecektir" diye konuştu.

Ömeroğlu, ekiplerin ayrıca karayollarındaki üst geçitleri vatandaşın ve öğrencilerin rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçmeleri için kar ve buzdan arındırdıklarını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.