Muş

Okulun duvarlarını "Telli Turna" resimleriyle süsledi

15:07 09 Şubat 2016
Okulun duvarlarını "Telli Turna" resimleriyle süsledi

Muş'taki Vilayet Anaokulu'nda görev yapan resim öğretmeni Derya Avcı, çalıştığı okulun duvarlarına telli turna resimlerini çizerek süsledi.

Vilayet Anaokulu Müdürü Sabire Ateş Öncel, yaptığı açıklamada, okulun resim öğretmeni Avcı'nın, yaklaşık bir yıldır çalışarak okulun duvarlarını resimlerle süslediğini söyledi.

Nesli tükenmeye yüz tutan telli turnaların resimlerini okulun duvarlarına yansıtarak farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Öncel, şöyle konuştu:

"Okulun duvarlarına hayvan figürleri çizerek öğrencilerimize hayvan sevgisini aşılamak ve tabiatta sadece insanların olmadığını, hayvanların da dünyada yaşam sürdürdüğünü öğretmeye çalıştık. Her canlının mutlaka yaratılış amacı vardır. Hayvanlar son derece öneme sahip canlılardır. Bu nedenle çocuklara hayvan sevgisini aşılamakta fayda var."

Derya Avcı ise bugüne kadar birçok duvarda resim çalışması yaptığını belirterek, özellikle kentin simgesi olan Muş lalesi ve telli turnaları ölümsüzleştirmek için yoğun çaba gösterdiğini bildirdi.

Yöreye ait güzellikleri yaptığı resimlerle yansıtmayı amaçladığını anlatan Avcı, "Bulanık ilçemizde yaşayan ve nesli tükenmekte olan telli turnalara dikkat çekmek istedik. Bu çalışma kapsamında yaklaşık bir yıldır okulun duvarlarını telli turnaların resimleriyle süsledik" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.