Muş

Eğitim Bir-Sen temsilcileri bir araya geldi

15:47 13 Şubat 2016
Eğitim Bir-Sen temsilcileri bir araya geldi

Dışlandıklarını, gelişmelerine ve büyümelerine izin verilmediğini savunan Barışan, 28 Şubat sürecinde irticanın üreme merkezi olarak görüldüklerini, şubelerin kapatıldığını, üyeler ve gönüldaşlarının derdest edildiğini ileri sürdü.

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanlığı temsilcileri yemekte buluştu.

Kentteki bir otelde düzenlenen programda konuşan Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, sendikanın kuruluşuyla ilgili bilgi verdi.

Barışan, büyüme ve gelişmelerine fırsat verilmediğini, ancak bütün engellemelere rağmen üye sayılarının 400 bine yaklaştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Yürüyüşümüz ve büyümemiz devam edecektir. Hedefimiz bütün eğitim çalışanlarını çatımız altında toplamak ve bu hedefe ulaşmak sizlerin ve bizlerin gayreti sayesinde olacaktır. Biz öyle bir camiayız ki etrafımızdaki gelişmelere, yapılan zulümlere bana ne deyip kafamızı kuma gömemeyiz. Bana necilik bir Müslümanın inancında yok. Yıllardır değerlerimiz örselendi, tahrip edildi. Kendi medeniyet kodlarımızdan uzaklaştırılmak için bir gecede hafızasız bir toplum haline getirildik. Ecdadın kurduğu ve yükselttiği medeniyet uygarlığa feda edildi. Herhangi bir sıkıntı yaşandığında kardeşinin yanına koşan, derdiyle hemdert olan bu coğrafyanın çocuklarına yıllarca farklı programlanmış bir çok paragrafı, sayfası gerçekle bağdaşmayan tarih öğretildi. Hala bunda ısrar ediliyor. Bize öğretilen fişlerde 'Ali uyu, uyu Ali' denildi. Her koyun kendi bacağından asılır denildi. Bundaki amaç, medeniyet havzamız ile bağlarımızı koparmak, birlik beraberliğimizi ortadan kaldırmak. İçimize enjekte edilen milliyetçilik virüsüyle bu coğrafyanın harcı olan ümmetçilik bilincini yok etmekti. Her yönüyle kuşatma altındayız. İşte değerli kardeşlerim, uyanık olmalı, oynanan oyunların farkında olmalıyız."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.