Muş

Muş'ta vergi rekortmenlerine teşekkür belgesi

13:47 26 Şubat 2016
Muş'ta vergi rekortmenlerine teşekkür belgesi

Muş'ta vergi rekortmenlerine teşekkür belgesi verildi.

Valilik Toplantı Salonunda, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende konuşan Vali Seddar Yavuz, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşması, verginin toplumun tüm kesimine benimsetilmesi ve gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kazandırılması gerektiğini söyledi.

İl genelinde 8 bin 223 mükellefin bulunduğunu hatırlatan Yavuz, şöyle konuştu:

"2015 yılı vergi tahakkuku 253 milyon 466 bin lira iken 208 milyon 521 bin lira da tahsilat gerçekleşmiştir. Muş'ta tahakkuk eden verginin yüzde 82'sini tahsil edilebiliyoruz. Fakat devletimiz Muş'a genel ve özel bütçe ile mahalli idareler ve ajans destekleri gibi kalemlerden 2 milyar lira para göndermiştir. Artık devletimizin kaynak sorunu yoktur. Muşlular olarak daha fazla üretmek ve istihdam oluşturmak için çok çalışacağız."

Ardından Yavuz, geçen yılın en yüksek vergisini ödeyen iş adamları Celattin Göçmen, Sait Budak ile Burhan Gezen'i tebrik ederek, teşekkür belgesi verdi.

Toplantıya, İl Defterdarı Mustafa Yumuşak, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Salih Kılıç ile mükellefler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.