Muş

Muş'ta gıda denetimleri sürüyo

11:28 02 Mart 2016
Muş'ta gıda denetimleri sürüyo

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, ekiplerle gıda denetimine çıktı.

Kente faaliyet gösteren marketlerde gıda denetimi yapan Çolakoğlu, ürünlerin son kullanım tarihi, depolama ve satış koşulları ile ilgili market sahiplerinden bilgi aldı.

İl genelinde yapılan denetimlerle vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşabilmelerini sağlamayı hedeflediklerini aktaran Çolakoğlu, müdürlük olarak gıda denetimlerini çok sık yaptıklarını hatırlattı.

Gıda üretim ve tüketim yerlerinin 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu uyarınca denetlendiğini anımsatan Çolakoğlu, "Ekiplerimiz özellikle üretim ve toplu satış ve tüketim yerlerinde denetimlerini yaparken ürünlerin muhafazası, etiket bilgileri, hijyen şartları, sağlık kurallarına uyulup uyulmadığı, bunların işletme kayıt belgelerinin olup olmamasını kontrol ediyorlar. Gıda ve yem maddelerinin gerek hijyenik şartlarda üretilip, tamamen güvenli olmasını sağlama ve gerekse haksız kazanç sağlamayı amaçlayan taklidin önüne geçmek için piyasa gözetimi ve denetimi yapılmaktadır. Bunun yanında marketlerde, satış yerlerinde çalışan kişilerin hijyene dikkat etmeleri, gıda güvenilirliğine dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunuyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.