Muş

MŞÜ'de akademisyenlere cübbe giydirildi

17:03 03 Mart 2016
MŞÜ'de akademisyenlere cübbe giydirildi

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) doçent ve yardımcı doçentliğe yükselen 33 akademisyene cübbe giydirildi.

Prof. Dr.Sabahattin Zaim Konferans Salonunda düzenlenen törende konuşan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversitelerin, eğitimin en kaliteli düzeyde verildiği ve evrensel anlamda gelişim merkezinin adı olduğunu söyledi.

"Eğitim, bütün canlılar arasında en cahil ve en savunmasız olarak dünyaya gelen insanı, alemin efendisi yapma sanatıdır" diyen Polat, şöyle konuştu:

"İnsan doğduğu andan itibaren ıslaha muhtaç, hızla eğitilmesi gereken varlıktır. İnsanın eğitimi sürecinde alınmayan her tedbir ve vaktinde atılmayan her adım, insanın ve insanlığın geleceği adına yıkımdır. Bahsettiğimiz bu süreci en rafine şekliyle yöneten aktörleriz. Akademisyenlik, bencil duygularla kendi dünyasına kapanan bir gelişim süreci değildir. Akademi, dedikoduların bilimsel üretkenliğin önüne geçtiği yerler asla değildir. Akademik camiada dedikodu, bir bumerang gibi dönüp bizi vuran tehlikeli bir silahtır. Türkiye'de değişen devlet konsepti karşısında yeni bir muhasebede bulunmanızı da tekrar hatırlatmayı bir rektör olmaktan çok bir kardeşiniz olarak görev addederim.

Tevazunuzu, fedakarlığınızı, çalışkanlığınızı, üretkenliğinizi, hasılı gerçek anlamda akademisyenliğinizi en fazla göstereceğiniz gün, işte bugündür. Akademisyenin kibir sergileme hakkının olduğu tek konu, ilmidir. İlimde tevazu olmaz, Çünkü ilim mutlak hakikatın tecelli makamıdır. Kariyerlerini ve dünyevi başarıları amaç olarak görenler, bu amaçlarına ulaştıkları zaman ivme kaybına uğrar ve durağanlaşır. Akmayan suların yosun tutması mukadderdir."

Ardından, doçent ve yardımcı doçentliğe yükselen 33 akademisyene cübbe giydirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.