Muş

Baharın müjdecisi leylekler Muş Ovasına döndü

14:20 15 Mart 2016
Baharın müjdecisi leylekler Muş Ovasına döndü

Baharın müjdecisi leylekler, havaların ısınmasıyla Türkiye'nin önemli sulak alanları arasında yer alan Muş Ovası'na dönmeye başladı.

Her yıl sonbahar aylarında sıcak bölgelere göç eden leylekler, ilkbaharın gelmesiyle Muş'ta görülmeye başlandı.

Muş'un Muratgören ve Çukurbağ ile Korkut ilçesine bağlı Güneyık, Kapılık ve Alazlık köylerine gelmeye başlaması, vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Vatandaşlar, baharın müjdecisi olarak değerlendirdikleri leyleklere sahip çıktıkları için her geçen yıl sayılarının arttığını ifade etti.

Muratgören köyünde yaşayan Hasan Yıldız, köylerinde yaklaşık 10 leylek yuvasının bulunduğunu belirterek, "Leylekler her yıl mart ayında köyümüze gelmeye başlıyor. Köyümüzde leylek görüldüğünde baharın gelişini hissediyoruz" dedi.

Korkut'un Kapılı köyünde oturan Yahya Çelikel ise her yıl mart ayının başında leyleklerin köye geldiğini bildirerek, "Köyümüzde çok sayıda leylek yuvası var. İlkbaharda buraya gelen leylekler üremeye başlıyor. İlimizde sonbahar aylarında havaların soğumasıyla leylekler tekrar sıcak bölgelere göç ediyor. Leylekler bizim için çok önemli. Çünkü leylekler baharın simgesidir" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.