Muş

PTT'den telefon dolandırıcıları uyarısı

12:50 21 Mart 2016
PTT'den telefon dolandırıcıları uyarısı

Yapılan uyarılara rağmen çok sayıda kişinin dolandırıldığını belirten PTT Muş Başmüdürü Abdullah Yüksel, vatandaşın bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

PTT'de yapılan iş ve işlemlerle ile ilgili AA Muhabirine açıklamada bulunan Yüksel, dolandırıcıların Türkiye genelinde olduğu gibi Muş'ta da çok sayıda insanı mağdur ettiğini belirtti.

Özellikle PTT aracılığıyla vatandaşları arayarak, "Polis, savcı, emniyetten arıyoruz" diyerek bir takım açıklamalarla vatandaşların ikna edildiğini ve para yatırmalarının istendiğini hatırlatan Yüksel, "Biz PTT memurları ve görevlileri olarak defalarca vatandaşı uyarmamıza rağmen halen bazı dolandırıcılık olayları oluyor. Önceki günlerde bir vatandaş bankadan kredi çekip 100 bin lira gibi yüksek bir miktar getirip bilinmeyen şahsa havale yapmak istemiştir. Memurumuz uyarmasına rağmen havaleyi yaptırmıştır. İkaz edilmesine rağmen vatandaş mağdur oldu." diye konuştu.

Vatandaşların bu tür olaylara kanmamaları gerektiğini aktaran Yüksel, polis veya bir savcının vatandaştan her hangi bir yere para yatırmasını istemesinin söz konusu olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu konu ile ilgili emniyet defalarca ikaz etmiştir. Biz sürekli uyarıyoruz. Bunları ikaz etmemize rağmen inandıramıyoruz. Ama onlar nasıl bir inandırıcı metodu uyguluyorlar bilemiyorum. Kesinlikle vatandaşımız dikkatli olmaları lazım. Hemen şüphelendikleri takdirde polisi veya bizi aramaları lazım. Çünkü son günlerde ilimizde de bu tür olaylar çok fazlalaştı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.