Muş

Kutlu Doğum Haftası

16:56 12 Nisan 2016
Kutlu Doğum Haftası

Muş İl Müftüsü Alettin Bozkurt, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini bildirdi.

İl Müftülüğü'nde düzenlenen toplantıda konuşan İl Müftüsü Bozkurt, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle il genelinde etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.

Müftü Bozkurt, Kur'an ve sünnete göre hayatlarını düzene koymaları ve ona göre yaşamaları halinde asla kan dökülmeyeceğini ve kimsenin kimseye düşmanlık yapmayacağını söyledi.

Bozkurt, "Müslümanlık, topyekun Allah'ın ipine ve Kuran'a sarılmaktır. Bölüp parçalanmayın. Bölüp parçalanmak Müslümanlara yakışmaz. Çünkü Müslümanlar birbirini sevmeli" dedi.

İslam'da, ırkçılığa yer verilmediğini, Hz. Muhammed'in ırkçılığa karşı çok mücadele ettiğini dile getiren Müftü Bozkurt, şunları kaydetti:

"Bir insan renginden, dininden, ırkından dolayı ne üstündür ne de alçalır. Üstünlük takvadadır. Biz Kuran ve sünneti referans almadığımız için bu hale düştük. Türk, Kürk, Arap, Zaza, Çerkez, Amerikalı, Türkiyeli olsun kim Allah'tan korkuyorsa, kim ahlakı güzelse en üstün odur. Onun için bizler bunu kendi aramızda uygulamak zorundayız. Hepimizi birleştiren, kaynaştıran, kardeş ilan eden dindir. Bugün referans din olmadığından bu hale düştük. Kanın durmasını istiyorsak, Kur'an ve sünneti referans alacağız. İnşallah bu şekilde olursak yeryüzündeki bütün insanlar, bütün Müslümanlar, kardeş olarak hayatına devam eder."

Kürtler ve Türklerin asla birbirlerinden ayrılamayacağını vurgulayan Bozkurt, "İç içe yaşamak zorundayız. Çünkü, kız vermiş, kız almışız. Müminler birbirlerine karşı bir cesedin organları gibidir. Müslümanlar, bir tarağın dişleri gibi eşittir. Onun için bunları referans almak zorundayız. Bunları referans aldığımız zaman da bütün huzursuzluklar kalkacaktır." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.