Muş

Muş'ta teröre lanet yürüyüşü

18:06 07 Mayıs 2016
Muş'ta teröre lanet yürüyüşü

Muş'ta sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Kardeşlik Platformunca "Teröre Lanet Yürüyüşü" düzenlendi.

İstasyon Caddesi üzerindeki öğretmenevi önünde toplanan çok sayıda kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla Belediye Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında terör örgütleri PKK ve DAEŞ aleyhine sloganlar atan vatandaşlar, "Terörün arkasındaki güçlere lanet olsun" ve "PKK/KCK ve DAİŞ'e lanet olsun" yazılı dövizler taşıdı.

Yürüyüş güzergahı üzerindeki binaların balkonlarına çıkan vatandaşlar da eyleme destek verdi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Tuba Camisi'nin imamı Fecri Yıldırım, terör örgütünün hain oyunlarıyla her geçen gün bölge halkının yara aldığını söyledi.

PKK terör örgütünün, batılı zalim güçlerin yüzyıllık planlarının ürünü olduğunu belirten Yıldırım, PKK'nın sadece Türklerin değil Kürtlerin de düşmanı olarak görüldüğünü ifade etti.

PKK terör örgütünün sadece Türkiye'de yaşayan Müslümanların değil, tüm ümmetin de düşmanı olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Kürt hakları konusunda halkı kandırmıştır. Kürt çocuklarını kandırmakta ve kardeşi kardeşe düşman eylemiştir. Halkını seven, halkı için mücadele eden bir örgüt, halkın refahı için çalışan iş makinelerini yakar mı? Bütün Müslüman ırklar kardeştir. İslam bizleri kardeş kılmıştır. Artık ne derin devlet var ne de olağanüstü hal. Ne Kürt dili yasak ne de ana dilde yazılı ve görsel yayın yapmak. Kürt dili alanında enstitüler açılmış, Kürtçe eğitim veren özel okul izni verilmiş, Kürtçe seçmeli ders konulmuş, Kürtçe yayın yapan TV ve radyolara izin çıkarılmış. Kürtçe propaganda yapılması sağlanmış ve bunun gibi birçok önemli adım atılmıştır. Güzel giden ve yıllarca süren barış sürecinde, doğu halkı nefes almış ve devlet-halk dayanışması giderek artmıştır. Bu süreçte bölge halkı, eski Türkiye döneminde yaşanan zulümlerin bittiğini, eski Türkiye döneminin kapandığını, yeni bir sürecin başladığını görmüş ve buna inanmıştır. Halk devlet kaynaşmasının yaşandığı bu süreçte bölge halkı istikrarın, huzurun talibi olmuştur."

Barış süreciyle bölge halkı ekonomik kalkınmanın sevincini yaşarken terör örgütü PKK'nın halkı iç savaşa sürüklemenin plan ve hazırlığını yaptığını belirten Yıldırım, bölge halkının devlete güven duymasının, halk-devlet bütünleşmesinin dış çevreleri rahatsız ettiğini dile getirdi.

Dış güçlerin maşalığını yapan birtakım hain ellerin, ülkede fitne ve fesada öncülük etmeye başladığını anlatan Yıldırım, bölge halkının istikrar istemesinin dış güçlerin yüzyıllık planlarını bozduğunu ve uykularını kaçırdığını söyledi.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Çok iyi biliyoruz ki PKK İslam düşmanı, Batı tetikçisi bir örgüttür. Kürt hakları konusunda halkı kandırmaktadır. Kürt çocuklarını kandırmakta ve kardeşi kardeşe kırdırtmaktadır. PKK kurulduğu ilk günden bugüne en büyük zararı hep Kürtlere ve doğuda yaşayan halka vermiştir. Bugün yaşananlar PKK'nın barış sürecini istismar ettiğinin ve bölge halkının geleceğini düşünmediğinin en bariz kanıtıdır. Maalesef bölge halkının refah ve huzuru, PKK'nın hain oyunları ile her geçen gün bitmektedir. Halkını seven, halkı için mücadele eden bir örgüt, halkının hayatını tehlikeye atmaz, halkının arabalarını yakmaz, halkının kullandığı köprüleri havaya uçurmaz, menfezlere patlayıcı yerleştirmez, şehirlere dadanmaz, halkını zorluklara maruz bırakmaz. Halkı için mücadele eden bir örgüt, halkın refahı için çalışan iş makinelerini yakmaz, doktor öldürmez."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.