Muş

Kampüs Aile Sağlığı Merkezi hizmete sunuldu

13:25 10 Mayıs 2016
Kampüs Aile Sağlığı Merkezi hizmete sunuldu

Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MŞÜ), Türkiye’de ilk defa uygulamaya sokulan Kampüs Aile Sağlığı Merkezi yapılan açılış töreni ile hizmete sunuldu.

Muş Alparslan Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile MŞÜ yerleşkesinde açılışı yapılan Aile Sağlığı Merkezi, sağlık hizmeti sunmaya başladı.

Düzenlenen açılış töreninde konuşan Muş Valisi Seddar Yavuz, hükümetin son 12 yılda Türkiye’de başta sağlık alanı olmak üzere birçok alanda köklü değişimler gösterdiğini söyledi.

Sağlık hizmetleri noktasında Muş'un ciddi bir aşamaya geldiğini belirten Vali Yavuz, "Hepinizin bildiği gibi devlet hastanemiz, bunun dışında Bulanık ve Varto devlet hastaneleri bitti. Şimdi Hasköy ve Malazgirt devlet hastanesini yapacağız. Bu arada ASM’lerimizi bitiriyoruz. Burada da üniversitemizin bize katkısıyla, binasını vermesiyle, iş donanımına dahil olmak suretiyle Sağlık Bakanlığımızın katkısıyla burada güzel bir hizmeti açmış bulunuyoruz,”

Muş Alparslan Üniversitesinin, kent için en önemli kurumlardan biri olduğunu ifade eden Vali Yavuz, şunları söyledi:

"On bin öğrencimiz var, çalışanlarımız var. Burada tabi yaşayan canlı üniversite istiyoruz. Rektörümüz güzel çalışmalar yapıyor. Buradaki sosyal konutlar, lojmanlar bitiyor. Dolayısıyla burada yaşayanların sağlık hizmetlerine en kısa sürede ulaşması gerekiyor. Bu anlamda da böylesine bir hizmetin yerinde sunulması fevkalade önemli çünkü şehirle öyle ya da böyle bir mesafemiz var. Bizim zaten birinci basamak sağlık hizmetlerine çok ciddi yatırımımız var ve önemsiyoruz. Bunu geliştirdiğimiz sürece de zaten ikinci basamak ya da yatakta tedavi durumlarında yoğunluğumuzu düşürme şansımız ve imkanımız olacak. Bu konuda başta Bayın Rektörümüze, Sağlık Müdürlüğümüze, Belediye Başkanımıza, herkese teşekkür ediyorum. Bu hizmetin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Süratle de aile hekimimize, arkadaşlarımız kayıtlarını yaptırırsa aile hekimimizin de çok mutlu olacağını düşünüyorum."

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ise Türkiye'de ilk kez kendi üniversitelerinde Aile Sağlık Merkezi açıldığını ifade ederek, "MŞÜ olarak ilimizdeki kurumlarla karşılıklı ve iyi niyet çerçevesinde yapmış olduğu çalışmalardan küçük bir tanesini açıyoruz. Burada sağlık merkezi açılmasını çok önemsiyoruz. Çünkü buradan 10 öğrencimiz ve görev yapan çok sayıda personelimiz faydalanacaktır." dedi.

Açılışa Belediye Başkanı Feyat Asya, Sağlık Müdürü Serdar Türkoğlu ile idari personel ve sağlık personeli katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.