Muş

Vali Yavuz'un bayramı mesajı

11:23 10 Eylül 2016
Vali Yavuz'un bayramı mesajı

Bayramlar dini ve toplumsal değerlerin yoğun olarak hissedildiği sevginin, muhabbetin, birlik ve beraberliğin, başarışın, huzurun, yardımlaşmanın, kaynaşmanın en yoğun yaşandığı özel günler olduğunu belirten Vali Yavuz mesajında şu ifadelere yer verdi:

Muş Valisi Seddar Yavuz, Kurban Bayramı dolaysıyla kutlama mesajı yayımladı.

"Müslüman olma ve Müslüman kalma bilincini ve şuurunu diri tutan kurban ibadetini yerine getirdiğimiz bu bayramda da, dünyada özellikle Müslüman coğrafyasında akan gözyaşı, yaşanan acılar bizi derinden üzmektedir. Gönül coğrafyamız başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde insan onuru ayaklar altına alınırken, kan ve zulüm yükselirken, aziz milletimiz aldığı, ilahi emir gereği Kurban Bayramı'nda paylaşarak, acılara ortak olarak insan olma gereğinin en güzel örneğini sergilemektedir."

Milletin 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimi ile ülkeyi istila etmek isteyenlere ve darbe girişimi sonrası terör örgütlerinin hain saldırılarına karşı, birlik ve beraberliğin nasıl olması gerektiğini tüm dünyaya gösterildiğine dikkati çeken Vali Yavuz, şöyle devam etti:

"Kardeşlik, birlik ve beraberlik dersi verilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yeniden diriliş mücadelesi, başta gönül coğrafyamız olmak üzere, tüm ezilen halkların umudu olmuştur. Bu durum bizlerin maddi ve manevi sorumluluğunu bir kat daha artırmıştır. Anadolu’nun İslam’la buluşmasına vesile olan kutlu şehir Muş’ta bin yıldır; her geçen gün artan bir muhabbetle kardeşçe yaşadık, bayramları hakkıyla yaşadığımız sürece bu kardeşliğimize hiçbir kimse ve hiçbir güç zarar veremeyecektir. Allah’a yakınlaşmak üzere yerine getireceğiniz. Kurban ibadetinizin, Allah katında makbul olmasını dileğiyle. Kurban Bayramının önce kendi gönlümüze sevgi ve huzur doldurmasını, daha sonra varlık sebebimiz olan aile büyüklerimizin gönüllerine girmemize vesile olsun. Bu bayramda kucaklaşarak, kurban eti dağıtarak, ikram yaparak; sokak sokak, mahalle mahalle gezerek tüm komşularımızı ve hemşehrilerimizi, ziyaret ederek gönüller fethedelim. Hastalarımızı, öksüz ve yetimleri, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi ve vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizin yakınlarını, gazilerimizi ziyaret ederek onların hayır dualarını alalım. Bayram sevincini öylesine büyütelim ki; gözyaşı, şiddet, savaş, ekonomik sıkıntı ve yoksulluğun gölgesinde bayram yapan kardeşlerimizi dualarımıza ve ibadetlerimize ortak yapalım.Bu vesileyle tüm İslam aleminin, ülkemizin, semalarında merhum Sultan Alparslan’ın ve kutlu askerlerinin ruhaniyetinin dolaştığı kadim şehir Muş’ta bulunan tüm kardeşlerimizin birlik ve beraberlik içinde, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmesini diliyor; en kalbi duygular ile Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.