Muş

MŞÜ, Bölgesel Kalkınma Konferansına ev sahipliği yapacak

13:42 26 Eylül 2016
MŞÜ, Bölgesel Kalkınma Konferansına ev sahipliği yapacak

Muş Alparslan Üniversitesi'nin (MŞÜ), "ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma" konferansına ev sahipliği yapacağı bildirildi.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, yaptığı yazılı açıklamada, MŞÜ ve Kalkınma Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında, "ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma" konferansının, 28-30 Eylül tarihlerinde MŞÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenleneceğini belirtti.

Konferansta, Doğu Anadolu Bölgesine has sorunları, bunların çözüm yolları ve imkanları ile bölgenin gelecek vizyonunun ele alınacağını bildiren Polat, şunları kaydetti:

"Konferansa yerli ve yabancı akademisyenler, bürokratlar, mülki idare amirleri, sivil toplum temsilcileri, iş adamları ve sanayicilerden oluşan geniş ve seçkin bir topluluk katılacak. Konferansta bilhassa oluşturulmasında üniversitelerin öncülü edeceği ortak akılla bölgenin kalkındırılmasına ilişkin hamlelere yön vermek ve bir yol haritası çizmek için tartışmalar yapılacak. Konferansın ana konusu, sosyal kalkınma ve sosyal değerler olarak belirlendi. Konferansta bölgenin kalkınmasına ilişkin kültür, turizm, tarım, eğitim, enerji ve sanayi konusunda bildirimler sunulacak."

Polat, konferans kapsamında ayrıca ÜNİDAP Uluslararası Karma Resim ve Heykel Sergisi ile fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez'in eserlerinden oluşan sergi açılacağını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.