Muş

Göçerlerin dönüş yolculuğu sürüyor

12:40 04 Ekim 2016
Göçerlerin dönüş yolculuğu sürüyor

Yaz mevsimini hayvanlarıyla Muş'taki yaylalarda geçiren göçerlerin dönüş yolculuğu sürüyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerden yaz mevsimi başında hayvanlarıyla Muş'un serin yaylalarına gelen yaklaşık 60 aile, havaların soğumasıyla bir süre önce dönüş yolculuğuna çıktı.

Göçerlerden Giyasettin Ok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın büyük bölümünü hayvanlarıyla yollarda geçirdiklerini söyledi.

Batman'dan Muş'un Varto ilçesi Hamurpet bölgesine geldiklerini anlatan Ok, yazı serin yaylalarda geçirdikten sonra dönüş yolculuğuna başladıklarını belirtti.

Yaklaşık 70 gün zorlu bir yolculuk yapacaklarını bildiren Ok, şöyle konuştu:

"Yağmur çamur demeden sürekli yol alıyoruz. Her sene yayla kiralıyoruz. Burada yaklaşık 5 ay kalıyoruz. Havaların soğumasıyla hayvanlarımızı sıcak bölgelere götürmek için yolculuğumuz başladı. Eşlerimizi ve çocuklarımızı araçlarla gönderdik. Koyunlarımızı otlatarak götürüyoruz. Geçim kaynağımız sadece hayvancılık. Bu nedenle hayvancılığı çok önemsiyoruz."

Göçerlerden Macit Ok ise yolculukları boyunca konakladıkları yerlerde zaman zaman çadır kurmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Ok, sakin olduğu için genellikle gece yolculuğunu tercih ettiklerini, yemeklerini de kendilerinin yaptığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.