Muş

Muş'ta yabancı uyruklu öğrencilere kırtasiye yardımı

17:04 04 Ekim 2016
Muş'ta yabancı uyruklu öğrencilere kırtasiye yardımı

Valilik salonunda yabancı öğrencilerle bir araya gelen Muş Valisi Seddar Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, zulümden kaçan, zulme uğrayan her kim olursa olsun tarih boyunca kapılarını açtığını, bugün de açmaya devam ettiğini söyledi.

Muş Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü, kentte yaşayan yabancı uyruklu öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.

Yardım talep eden herkesin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Yavuz, şöyle konuştu:

"Bizi biz yapan ve büyük bir imparatorluğa sahip kılan zihniyet ve anlayış budur. Bugün de maalesef Ortadoğu'da ve dünyanın birçok yerinde kan ve gözyaşı akmaya devam ediyor. İşte ülkemize bu kapsamda Suriye’den ve komşu ülkelerden gelen kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimizin ülkemizde kaldığı süre içerisinde eğitilmesi, toplumumuzda entegrasyonunu sağlaması, dilimizi, kültürümüzü öğrenmeleri daha da önemlisi kendilerini geliştirebilmeleri bakımından devlet olarak her türlü tedbiri alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz."

Muş’ta 2 bin 221 Suriyeli aile bulunduğunu hatırlatan Vali Yavuz, "Yeni açılması vesilesiyle okula kazandırmayı planladığımız çocuklarımız var. Bu insanlık dramının ve vahşetin bir an önce sona ermesi ve gönül bağımız olan akrabalarımız olan kardeşlerimizin de bir an önce ülkelerinde huzur içinde yaşamaları en büyük dileğimizdir." dedi.

İl Göç Dairesi Müdürü Fatih Işık ise, Muş’ta eğitim hayatını sürdüren 10 yabancı uyruklu çocuğun hediyesini Vali Yavuz'dan teslim aldığını söyledi.

Muş'ta 0-17 yaş arasındaki 251 Suriyeli çocuktan 20’ye yakınının okula gittiğini anlatan Işık, "Bu oranı yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüz arasında imzalanan protokol ile bu çocukların okullaşma oranının arttırılması hedefleniyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.