Muş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:

22:29 27 Ekim 2016
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Kongre Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen "İslam ve Solun Soy Kütüğü" konulu konferansa katıldı.

Aktay, yaptığı konuşmada, bölgeye yabancı olmadığını ve gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.

"Bugün Avrupa'nın, Amerika'nın, Orta Doğu'ya ilgisinin sadece petrolle ilgi olduğunu zannetmeyin. Petrolle olan ilgi, olayın sadece bir kısmı. Ama asıl belirleyici olan İsrail’in güvenliği." diyen Aktay, şunları kaydetti:

"Amerika'nın şu anda Orta Doğu'da takip ettiği politikayı, kendi maddi çıkarlarıyla açıklamak imkansız. Ekonomik getiri anlamında ne getirecek diyecek olursanız, zarardan başka bir şey getirmiyor, akış dışı bir politika. Amerika'yı İsrailli bağımsız düşünün takip edilen politikayla PKK'ya PYD'ye verilen desteğin bir anlamı yok. Amerika’nın çıkarlarına hizmet eden hiçbir tarafı yok. Dostlarını azaltıyor, düşmanlarını artırıyor ve ekonomik kayba yol açıyor. Birileri gelip 'Amerika Ortadoğu'nun petrolüne el koyacak' diyor. Amerika'nın verdiği ödeneklerin faturaları Amerika’yı çökertmek üzere. Benim tespit ettiğim tek şey Amerika İsrail'in güvenliğini birinci plana almış olması."

Aktay’ın konuşmasından sonra soruların cevaplanması ile konferans son buldu.

Programa AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Alpaslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.