Muş

MŞÜ'nün lojman projesi onaylandı

15:01 31 Ekim 2016
MŞÜ'nün lojman projesi onaylandı

Muş Alparslan Üniversitesinin (MŞÜ) 52 lojman yapımı için hazırladığı projenin, Kalkınma Bakanlığı'nca onaylandığı bildirildi.

MŞÜ'den yapılan açıklamada, sayıları her geçen gün artan akademik ve idari personellerin ve ailelerinin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla, kampüs alanında yapılması planlanan 52 Lojman Projesi'ne Kalkınma Bakanlığınca onay verildiği belirtildi.

Bu çerçevede imar projeleri tamamlanan ve önümüzdeki bahar döneminde temeli atılacak projeler, şöyle sıralandı:

"Muş merkezde mevcut Sosyal Bilimler Meslek Yüksekolu (MYO) yerleşkemize yapılacak ve tarihi mimari motiflerle bezenecek olan İslam İlimler Fakültesi Projesi, ilin ve üniversitemizin dışa açılan örnek yapılarından biri olacak. Kalkınma Bakanlığınca yapımına izin verilen proje, 14 bin metrekare kapalı alan üzerinde yükselecek. Binanın bodrum katında 60 araçlık otopark, son katında ise lokanta, kafe ve 400 kişilik konferans salonu yer alacak. Kız ve erkek öğrencilerle akademik ve idari birimleri için üç ayrı bölüm halinde tasarlanan ve her birimde ayrı abdesthane ve mescitleri yer alacak. İlimiz ve üniversitemiz, tüm bölgede örnek olarak gösterilecek bir binaya kavuşacak."

Üniversitede araç sayısının giderek artmasının, şehir merkezinde üniversiteye ait araçların park edilecek kapalı bir alanının olmamasının ve sert geçen kış şartlarının araçlarda ciddi problemlere yol açmasının hangar ihtiyacını gün yüzüne çıkardığı bildirilen açıklamada, "Bu çerçevede projesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personellerince çizilen ve 2 bin 250 metrekare kapalı alana sahip 100 araç alabilecek genişlikte hazırlanan hangar projesi sayesinde hem basit arıza sorunlarının üniversitenin imkanlarıyla çözülmesi hem de araçların bakım ve onarımında dışa bağımlılığın en aza indirgenmesi hedefleniyor. Kalkınma Bakanlığınca onaylanan ve ihale izni verilen projede, üniversitemize ait araçlar için bir bakım onarım atölyesi ile akademik ve idari personelin araçlarının yıkanmasına olanak sağlayacak bölümler de yer alıyor." denildi.

MŞÜ'nün, ulusal ve uluslararası standartlara uygun kampüs hedefine adım adım yaklaştığı kaydedilen açıklamada, kampüsün geleceğe yönelik problemlerini çözme adına atılan adımlardan ilkinin Müstakil Elektrik Enerjisi Nakil Hattı Projesinin yapımı olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Elektriğin üniversitemize müstakil bir enerji nakil hattı üzerinden ulaştırılması talebi VEPSAŞ yetkilileriyle yürütülen uzun görüşmelerin ardından kabul edildi. Projenin uygulanmasına başlandı. Elektrik hattı işi bitiminde üniversitemize enerji, direk trafo merkezinden verilecek. Bir hatla sürekli olarak enerji sağlanacak. Elektrik kesintilerinin en aza indirilmesinin öngörüldüğü bu çalışma VEPSAŞ tarafından 4 milyon liraya ihale edildi." ifadeleri kullanıldı.








YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.