Muş

"Kırsal Kalkınma Destekleri"

14:35 01 Kasım 2016
"Kırsal Kalkınma Destekleri"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen, "Kırsal Kalkınma Destekleri" kapsamında 39 çiftçiye 234 hayvan hibe edildi.

Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak ve kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla çiftçilere 5 inek ve 1 dana dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, asıl amacın genç çiftçilere hayvancılığı benimsetmek olduğunu söyledi.

Çiftçilerin çekilen kura ile belirlendiğini ifade eden Çolakoğlu, "39 çiftçimize 234 hayvanımızı bugün teslim ediyoruz. Projenin ilk yılını bu yıl uygulamaya başlatarak, genç çiftçi kapsamında il merkezindeki 39 hayvan yetiştiricisine hayvan teslimatı yaptık. Bu hayvanlarımız merkezdeki çiftçilerimiz için bu proje 3 yıl devam edecek. 3 yıl boyunca da hayvanları çiftçilerimiz ellerinden çıkarmayacak ve sürekli bizim kontrolümüzde olacaktır. Genç çiftçi projesinin kapsamı daha çok gençleri ilgilendiriyor." diye konuştu.

Kendilerine sunulan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren çiftçilerden Rıdvan Gizlenci ise, "Devlet gençleri köyden göç ettirmemek ve hayvancılığa özendirmek için destek sağladı. Bu projeden dolayı yetkililere teşekkür ediyoruz. Bu projeyle köylerimizde kendi gelirlerimizi sağlamak için hayvan besleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.