Muş

Muş'taki ilkokul öğrencilerine giyim yardımı

18:10 28 Kasım 2016
Muş'taki ilkokul öğrencilerine giyim yardımı

Muş Alparslan Üniversitesinin (MŞÜ) Hayırda Buluşanlar Topluluğunca yürütülen "Muş'ta Bir Köy Var" Kampanyası kapsamında, Hasköy ilçesindeki ilkokul öğrencilerine giyim yardımı yapıldı.

Topluluğun Akademik Danışmanı Hatip Erdoğmuş, öncülüğünde Hasköy ilçesine bağlı Karakütük, Yukarıüçdam ve Azıklı köy okullarına giden öğrenciler, bu köylerdeki ilkokul çocuklarına giyim yardımında bulundu.

Erdoğmuş, yaptığı açıklamada, özellikle köy okulundaki ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik yardım çalışması yürüttüklerini söyledi.

Öğrenci topluluğunun, "Biriktirdiğin değil, paylaştığın senindir" sloganıyla işe koyulduğunu ifade eden Eroğmuş, "Onlarca gönüllü üyemizle bu işi yapmaya çalışıyoruz. Gönüllülerimizin çoğu üniversiteli. Üniversite dışından da birçok gönüllümüz var. Bu yıl okulun açılmasıyla hızlı bir şekilde birçok yardım faaliyetlerinde bulunduk." dedi.

Karakütük Köyü İlk ve Ortaöğretim Okulu Müdürü Savaş Taşdemir ise gençlerin bu tür konulara duyarlı olmasının önem taşıdığını belirterek, örnek çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

Yukarıüçdam Köy Okulu Müdürü Feramiz Mutlu da yaptıkları yardımdan dolayı topluluğa minnettar kaldıklarını bildirerek, öğrencilerin bu anlamlı etkinlikten sevinç duyduğunu kaydetti.

Azıklı İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Betül Yıldız ise köylerde ihtiyaç sahibi ailelerin çok fazla olduğunu dile getirerek, "Üç yıldır aynı köyde görev yapıyorum. Bu köyde ihtiyaç sahibi aileler çok fazla. Hayırda Buluşanlar Topluluğu çok önemli bir kampanyayla bizi ve öğrencilerimizi mutlu etti. Emeği geçenlere teşekkür ederim." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.