Muş

MŞÜ'ye "Veteriner ve Ziraat Fakültesi açılması" talebi

16:18 03 Mart 2017
MŞÜ'ye "Veteriner ve Ziraat Fakültesi açılması" talebi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) senatosu, 1 Mart'ta gerçekleştirdiği toplantıda üniversitenin kurulduğu günden bu yana 20 yıllık gelişim planında yer verilmeyen "Ziraat ve Veteriner" fakültelerinin açılmasına dair oy birliği ile karar alarak teklifi YÖK Başkanlığı'na göndermek üzere gerekli çalışmaları başlattı.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, yaptığı açıklamada, üniversitenin, kendisine verilen kaynakları en etkin ve verimli şekilde kullanarak, kurumsallaşma kültürünü yükseltme, açıklık, şeffaflık, yenilikçilik, bilim, sanat ve estetiğin sınırlarını genişletmeye devam edeceğini aktardı.

"Yeni kurulan üniversiteler arasında üst sıralarda olmanın memnuniyet verici olmakla üniversiteyi daha üst sıralara çıkartacak planlamalar çerçevesinde ülke gerçeklerini de göz önünde bulundurarak yapılan çalışmalarla ülkenin 3. büyük ovasına sahip Muş için son derece hayati öneme sahip olan Ziraat Fakültesi ile küçükbaş hayvancılık üretiminde ülke ekonomisine yüzde 5 gibi önemli bir katkı sunan ilimizde Veteriner Fakültesi açılması kararı YÖK’e gönderildi." ifadesini kullanan Rektör Polat, şunları kaydetti:

"2018-2022 stratejik planlarından ele alınan yeni fakültelerin açılması konusunda çalışmalar hızlı bir biçimde devam ediyor. Üniversitemizde yeni fakültelerin açılması, Ziraat ve Veteriner Fakülteleri kurulması çalışmalarımızda, ilimiz, bölgemiz, ülkemizin öncelikleri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurulmuş, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri de dikkate alınarak karar verilmiştir. Senatomuzda alınan bu karar ile üniversitemiz bir kez daha Muş’un tarihi, coğrafyası ve ekonomisiyle cazibe merkezine dönüştürülmesi için öncü rolünü göstermiştir. Kararın alınmasında Muş gerçeği ve sosyo-ekonomik durum değerlendirilerek ilimizde veterinerlik ve ziraat fakültelerinin açılması ile tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yeniden canlılık kazanacağı ve ekonomik artılar sağlayacağı düşünülmüştür. Talep ettiğimiz fakültelerin kurulabilmesi için arazi ve yer tahsisi konusunda da ilgili kurum ve kuruluşlar ile yazışmalar yürütülmekte olup gerek Muş yerelinde gerekse ülke genelinde ilgili tüm taraflardan gerekli desteği sunmaları beklenmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.