Muş

KOSGEB desteğiyle iş kadını oldu

14:39 11 Mart 2017
KOSGEB desteğiyle iş kadını oldu

Muş'ta yaşayan ev hanımı Gamze Kutluk, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı 50 bin lira hibe desteği ile tabela ve dijital baskı üzerine iş yeri açtı.

KOSGEB girişimcilik kursunu başarılı bir şekilde tamamlayan ve aldığı hibe desteğiyle iş yeri açan bayan girişimci eşiyle birlikte 3 kişiye iş imkanı sağladı.

Eşine destek olmak ve aile bütçesine katkıda bulunmak için devletin sunduğu imkanları yakından takip eden 2 çocuk annesi Kutluk, aldığı hibe desteğiyle iş yeri açarak, iş yerinin patronu oldu.

Gazetecilere açıklamalarda bulanan Kutluk, devletin sunduğu imkanlardan faydalandığını, kadınlara çağrıda bulunarak devletin sunduğu imkanlardan faydalanmaları gerektiğini söyledi.

Kadınların evde oturmaktansa bu tür kurslara katılıp devletin verdiği imkanları kullanarak üreten ve gelişen bir toplum olabileceklerini ifade eden Kutluk, şunları kaydetti:

"Ülkemizin geleceği için, aile bütçemize destekte bulunmamız için, boş zamanlarımızda evde oturacağımıza girişimcilikle meslek sahibi olup ülkenin kalkınmasına yardımcı olmak için bu tür imkanları bütün kadınların değerlendirmesi lazım. Herkes bir iş yeri kurabiliyorsa kursun. Girişimcilik risk işidir ama bir kadının yapamayacağı iş yoktur. Bütün kadınlara sesleniyorum, evde oturup boşa zaman geçireceğinize, yapmak istediğiniz iş için girişimde bulunarak hayallerinizi gerçekleştirmek için mücadele edin."

Eşinin kendisinden habersiz girişimcilik kursunu tamamladığını ve hibe desteğinden yararlandığını belirten Engin Kutluk ise, eşinin sayesinde iş yerini büyütme imkanı bulduğunu söyledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.