Muş

Muş Valisi Yavuz:

17:14 29 Mart 2017
Muş Valisi Yavuz:

Muş Valisi Seddar Yavuz, Malazgirt ilçesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerin yanı sıra yurtdışına tarım aletleri ihracatı yapan Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi'ni (TARMİSS) ziyaret etti.

Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait 12 fabrika ile üretim yapan TARMİSS çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Yavuz, işletmelerin çağın gerektirdiği teknoloji ile üretim yapması, istihdam ve ülke ekonomisine katkı sağlaması için çok ciddi çalışmalarının olduğunu söyledi.

Kalkınma Bakanlığının aldığı prensip kararıyla bazı illerde ihtisas bölgeleri oluşturacağını vurgulayan Yavuz, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda tarım aletleri üretiminde bir kümelenme oluşturmak üzere TARMİSS, ülke çapında önemli bir merkez haline gelecektir. Bu kümelenme hem ülkemiz hem de bölgemiz için çok ciddi bir ekonomik katkı sağlayacaktır. Bu sayede gençlerimize de iş ve aş imkanı sunulacaktır. Malazgirtliler adına başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, hükümetimize şükranlarımı sunuyorum. Siz yeter ki çalışın bizler de sizlere elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Valiliğimiz önderliğinde kurmuş olduğumuz Malazgirt Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi'nde yapılan fabrikalar, DAKA başta olmak üzere devletimizce çok ciddi şekilde desteklenmiştir. Ülkemizde ihtisas sanayi bölgeleri içinde çekirdek hükmündeki bu işletmelerimizi daha da geliştireceğiz."

Yavuz, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Muş'a 45 firmanın müracaat ettiğini ve yaklaşık 450 milyon lira yatırım talebinin olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ayrıca, Cazibe Merkezleri Teşvik Paketi kapsamında İzmir, İstanbul, Uşak gibi illerdeki iş adamları ile yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı. Şu ana kadar 45 başvuru var. Yaklaşık 500 kişiyi istihdam edecek çağrı merkezimizi de hizmete açtık. Sungu beldemizde kurmuş olduğumuz Tekstilkent Projesi'de hayata geçmiş ve vatandaşlarımıza iş ve aş imkanı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok hızlı bir şekilde değişiyor ve gelişiyor. Çok şükür ki Muş da bu değişim ve gelişimden payına düşeni alıyor. Yeter ki bir ve beraber olalım."

Fabrika sahipleri ise, hükümetin vereceği destek ile kapasitelerini büyütüp Kuzey Irak ve birçok bölgede bulunan ülkelere daha çok ihracat yapmak istediklerini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.