Muş

Muşlu arıcılar, bu yıl 600 ton bal bekliyor

16:20 11 Temmuz 2017
Muşlu arıcılar, bu yıl 600 ton bal bekliyor

Muş ovasına kovanlarını koyan arıcılar, yağışlı ilkbahar mevsiminin balda artış sağlayacağına inanıyor.

Muş'ta bu yıl ilkbahar mevsiminin yağışlı geçmesinin kendilerine büyük fayda sağladığını belirten arıcılar, geçen yılın aynı mevsimine göre yüzde 35-40 civarında artış olduğunu belirtti.

Bu yıl yaklaşık 70 bin arı kovanının Muş'ta olduğunu belirten Muş Arı Yetiştirici Birliği Başkanı Fırat Pekbay, birliğin 34 bin arı kovanı olduğunu ve bu yıl 600 tona yakın bal beklediklerini söyledi.

Muş ovasının arıcılar için metropol bölge olduğunu belirten Pekbay, birliklerinde 263 aktif üye olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İlimiz arıcıların merkez noktasıdır. Arıcıların ilk akın ettiği metropol bir bölgedir. Bundan dolayı yaklaşık 60 ile 70 bin arılı kovan ilimizde konaklamaktadır. Kovan başı yıllık 17 kilo bal beklentimiz var. Bundan dolayı bu yıl 550 ile 600 ton bal bekliyoruz."

Güneydoğu ve Karadeniz bölgesinden bir çok arıcının ilk olarak Muş Ovasına geldiğini belirten birlik üyesi Ali Ercan Tekgül, arıcıların ovada ki tüm bitkilerden faydalandığını sonra yaylalara geçtiklerini belirtti.

Yüksek kesimlerde geven, kekik, sığır kuyruğunun bol olduğunu belirten Tekgül, geçen yılın bu mevsimi ile bu yılı kıyasladıklarında yüzde 35-40 civarında daha fazla bal verimi aldıklarını söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.