Muş

Eğitim-Bir-Sen Muş Şubesi Başkanı Barışan:

15:07 25 Ekim 2017
Eğitim-Bir-Sen Muş Şubesi Başkanı Barışan:

Eğitim-Bir-Sen Muş Şubesi Başkanı Mahir Barışan, iyi bir eğitim sisteminin, gelişmenin, gelişmiş ülke olmanın ve medeniyet kurmanın anahtarı olduğunu söyledi.

Barışan, eğitim ve sınav sistemlerinde yapılan yeni düzenlemelerle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimin, ülkelerin geleceklerinin şekillenmesinde önemli bir fonksiyona sahip olduğunu belirtti.

Bilimde teknolojide, sanatta, edebiyatta gelişen öncü olan ülkeler incelendiğinde, nitelikli bir eğitim sistemine sahip oldukları görüleceğini ifade eden Barışan, şunları kaydetti:

"İyi bir eğitim, gelişmenin, gelişmiş ülke olmanın, medeniyet kurmanın anahtarıdır. Bunun farkında olan ülkelerin önceliği eğitim olmakta, başarılı insanların yetiştirilmesi için en büyük değer her zaman bu alana verilmektedir. Sistemli, planlı ve istişareye dayanmayan hiçbir proje, başarılı olmamıştır, olmaz da. Ülke olarak, yıllardır sancısını, sıkıntısını, stresini yaşadığımız nokta burasıdır. Yerel değerlere dayanan evrensel bir eğitim sistemini kuramayışımızın temel sebebi bundan kaynaklanmaktadır. Öğrencileri sürekli başka yönlere kanalize eden, velileri tedirgin eden ve sık sık değiştirilmek zorunda kalınan sınav sistemleri de böyle bir anlayışın ürünüdür."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.