Muş

Muş'ta öğrenciler kalp taramasından geçirildi

14:05 06 Kasım 2017
Muş'ta öğrenciler kalp taramasından geçirildi

Muş'taki bir özel hastane, Merkez Türk Telekom İlkokulu'nda eğitimini sürdüren ve kalp rahatsızlığı olduğu değerlendirilen öğrencileri muayene etti.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında hastanenin yönetim kurulu kararıyla kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Atilla İçli koordinatörlüğünde okulda muayene odası oluşturuldu.

Burada öğrencilere, kardiyak muayene uygulandı, elektronik kardiyografi (EKG) ve ekokardiyografileri (portable eko) çekilerek tansiyonları ölçüldü.

Öğrencileri kalp taramasından geçiren Doç. Dr. İçli, alınan karar gereği gün boyunca okulda hizmet vereceklerini söyledi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında hastane yönetiminin böyle bir karar aldığını anlatan İçli, şöyle konuştu:

"Çocukların kalp taramasından geçirilmesi için okulumuza geldik. Çocuklarda bilindiği sık doğumsal kalp hastalıkları olabilmektedir. Bu açıdan hastane olarak bir günümüzü çocukların taramasına ayıralım diye düşündük. Böylece bugün çocuklarımızı kalp taramasından geçiriyoruz. Öncelikle çocuklarımızı muayene ederek kalplerini dinliyoruz. İleri teknoloji cihazımız var. Bu cihazımızla kalp fonksiyonlarını ve kalp durumlarını kontrol ediyoruz. Problem olan çocuklarımızı, merkezimizde ücretsiz şekilde daha detaylı değerlendirerek gerekli tedavilerini yapıyoruz."

Bilindiği gibi kalp hastalıklarının dünyada ölüm sıralamasında birinci sebep olduğunu belirten İçli, bundan sonra da okulları gezerek öğrencileri ücretsiz muayene edeceklerini dile getirdi.

Okul Müdürü Yunus Güneş de öğrencilerine verilen bu hizmetten mutluluk duyduklarını belirterek, "Bir öğrenci de bile erken teşhis belirlenmesi oldukça önemli. Bu nedenle gönüllü olarak hizmet veren doktorumuza ve hastane yönetimine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.