Muş

Etin ucuzlamasıyla kasaplar indirime gitti

16:39 10 Kasım 2017
Etin ucuzlamasıyla kasaplar indirime gitti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın talimatıyla Et ve Süt Kurumunun (ESK) marketlerde ucuz et satılmasına yönelik karkas et temininin başlamasıyla bazı kasaplar et fiyatını indirdi.

Muş'ta kasaplık yapan Cebrail Göç, Bakan Fakıbaba'nın açıklamasının ardından etin kilosunu 40-50 liradan 25 liraya kadar düşürdüğünü söyledi.

Ürettiği hayvanların etini uygun fiyata sattığını anlatan Göç, "Milletimiz dışarıdan gelecek et yerine kendi üretimimizden yesinler. Vatandaş 50-60 liraya et yemesin diye, 25 liraya kuzu eti satıyorum. Türkiye genelinde et fiyatını düşürsünler ki fakir fukara et yesin. Vatandaş 40 liraya et yiyemiyordu." dedi.

Market işletmecisi Hamit Özer ise et fiyatlarını 24,90 liraya kadar düşürdüklerini ifade etti.

Fiyatların düşmesiyle et satışlarında da artış yaşandığını anlatan Özer, "Bakan Fakıbaba'ya teşekkür ediyoruz. Onların da desteğiyle biz de köylüler de bir şeylerin farkına vardık. Hayvanı artık biz de ucuz almak ve eti ucuza satmak istiyoruz." diye konuştu.

Muş'ta yaşayan vatandaşlardan Kamil Şahin fiyatların ucuzlamasıyla etin kilosunu 40-50 lira yerine 25 liraya almaya başladıklarını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.